Vučević: "Moramo čvršće da podržimo predsednika"; Petković: "Odgovor kakav zaslužuju"

Podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom izjave o Aljbinu Kurtiju pružili su Miloš Vučević i potpredsednik Glavnog odbora SNS Vladimira Orlić.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.12.2022.

20:48

Vučević:
Foto: ATAImages/M.K.

"Imenovanje političkih patulјaka, kvislinga i konvertita Nenada Rašića i Rade Trajković za ministra i savetnika u privremenim prištinskim institucijama, kao i više nego sramna reakcija EU koja kao da opravdava ovo brutalno pravno nasilјe", ocenio je Miloš Vučević i dodao:

"Nije samo kršenje svih principa demokratije, međunarodnog prava i samih zakona tzv. Kosova, već nas navodi na pitanje da li nam je EU i dalјe partner ili je postala otvoreni sponzor antisrpskih akcija i želјa za etničkim čišćenjem našeg naroda na KiM".

Kako je saopšteno, ministar je dodao da je sada svima jasno da je predsednik Vučić bio u pravu kada je upozoravao da imamo posla sa lјudima bez grama morala i pravičnosti, sa pravim političkim talogom i ološem koji, nažalost, ima podršku uticajnih centara moći.

"Nadam se da je svima jasno da sada moramo još čvršće da podržimo predsednika u borbi koju vodi. Sve maske su pale, ostaje nam samo beskompromisna i hrabra borba za odbranu naše najveće svetinje", zaključio je Vučević.

"Neka je svima jasno"

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Orlić poručio je da svima treba da je jasno da Srbija danas stoji uz svog predsednika, složno i odlučno kao nikada pre.

"Ponosna je na svaku reč koju je Aleksandar Vučić uputio terorističkom zlikovcu Kurtiju, banditskim slugeranjama poput Rašića i Trajković, kao i bezočnim licemerima iz EU", naveo je Orlić u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Briselski sporazum su svi oni zajednički najpre brutalno zgazili, a danas i doslovno sahranili, kazao je Orlić, navodeći da istovremeno "teroristički ološ ogrezao u srpskoj krvi neskriveno pokušava da na KiM izvede novi pogrom, a u tome im servilno pomaže lјudski otpad koji se lažno predstavlјa za 'predstavnike Srba' bez glasova i u sopstvenoj kući".

"A na sve to EU odgovara jadnom i bednom podrškom za varvarsko gaženje svih principa i svakog prava. Ako je i od profesionalnih licemera - mnogo je. I prevršilo je svaku meru. To im je, pravo u lice, saopštio predsednik Srbije. To im je, kroz reči svog predsednika, saopštio i naš narod, svi lјudi slobodni, časni i ponosni, koji neće više da trpe piromana i krovoloka iz Prištine, njegove lјigave čauše i evropske mentore. Poručila im je to - cela Srbija", zaključio je Orlić.

"EU je dobila odgovor od Vučića kakav zaslužuje"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovića saglasio se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je oštro reagovao na stav EU vezan za imenovanje Nenada Rašića za ministra u vladi Aljbina Kurtija i dodao da je njihova (EU) antisrpska politika razobličena.

On je na svom tviter nalogu napisao:

"Najsramnija izjava Evropske unije do sada, dobila je odgovor predsednika Aleksandra Vučića kakav zaslužuje! Nek se dobro zamisle u EU kada pomisle da ponižavaju Srbiju i srpski narod na KiM. Njihova antisrpska politika dvostrukih aršina večeras je razobličena! Niko neće moći da protera naš narod sa KiM, pa ni najgori srpski talog udružen sa balkanskim hohštaplerom i opsesivnim srbomrscem Aljbinom Kurtijem!"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: