"Osvetnički malj"

Snimak koji navodno prikazuje pogubljenje bivšeg ruskog plaćenika koji je prešao na ukrajinsku stranu kružio je u nedelju ruskim društvenim mrežama.

Izvor: B92

Nedelja, 13.11.2022.

18:12

EPA-EFE/SERGEY KOZLOV

U neproverenom video snimku emitovanom na Telegram kanalima, za koji ruski mediji tvrde da je povezan sa plaćeničkom grupom Vagner, čovek se predstavio kao Jevgenij Nužin (55), naveo je datum rođenja i da je 4. septembra promenio stranu da bi se "borio protiv Rusa".

Rekao je i da je kidnapovan u Kijevu 11. oktobra i da je potom stigao u jednu podrumsku prostoriju.

"Udaren sam po glavi i izgubio sam svest i smešten u ovaj podrum. Rekli su mi da će mi biti suđeno", rekao je on.

Dok je to pričao, nepoznati muškarac u uniformi, koji se motao iza Nužina, udario ga je maljem po glavi i vratu, nakon čega je muškarac pao na pod, a muškarac ga je potom još jednom udario po glavi. vreme. Rojters nije odmah mogao da potvrdi autentičnost snimka, koji je Telegram kanal nazvao "Osvetnički malj".

Istovremeno, nejasno je kako je Nužin, koji je u septembru ukrajinskim medijima rekao da želi da se bori na ukrajinskoj strani, završio u rukama, po svemu sudeći, ruskih vojnih snaga.

U septembarskom intervjuu, Nužin je rekao ukrajinskim medijima da je ranije bio osuđeni ubica koji se pridružio Vagnerovoj grupi pravo iz zatvora, ali je onda odlučio da promeni stranu i bori se protiv Rusije i Vladimira Putina.

Grupa Vagner, prvobitno sastavljena od veterana ruskih oružanih snaga, borila se u Libiji, Siriji, Centralnoafričkoj Republici, Maliju i Ukrajini.

Vagner je poslednjih meseci regrutovao osuđenike iz ruskih zatvora, sudeći po snimku na kojem se vidi kako Jevgenij Prigožin, osnivač Vagnerove plaćeničke grupe, razgovara sa osuđenicima u ruskom zatvoru.

Prigožin likuje

Upitan da prokomentariše snimak egzekucije, Prigožin je preko portparolke rekao da bi video trebalo da se zove "Pas umire kao pas". "Veličanstvena produkcija, jedva čekate da je pogledate. Nadam se da nijedna životinja nije povređena tokom snimanja", dodao je Prigožin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: