Vođa zapretio: "Odgovorićemo po cenu rata"

Vođa Hezbolaha oglasio se povodom jubilarne 40. godišnjice od formiranja ove paravojne formacije.

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2022.

09:42

Vođa zapretio:
Ilustracija, foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

"Čitav Izrael je u dometu Hezbolahovih projektila", izjavio je lider ovog pokreta Hasan Nasralah u jučerašnjem intervjuu, prenosi Džeruzalem post.

"Svi kopneni i morski ciljevi Izraela su u dometu raketa Hezbolaha", rekao je Nasralah, dodavši da je šiitska milicija stvorila "aktivno odvraćanje" protiv Izraela.

On je takođe pohvalio nedavnu akciju u kojoj su Hezbolahovi dronovi napali izraelsko gasno polje Kariš.

U nastavku razgovora, Nasralah se osvrnuo na izraelsko-libanski rat iz 2006. dodavši da Izrael strahuje od konfrontacije sa Hezbolahom nakon tog sukoba.

"Mi smo u stanju da ih odvratimo i ako bude potrebe, odgovorićemo im, čak i ako taj odgovor dovede do rata", rekao je lider Hezbolaha.

"Zbog potrebe Evrope da zameni rusku naftu i gas, Liban se suočava sa istorijskom šansom. Bajden je došao u region zbog nafte i gasa. Ali ni dodatna nafta Saudijske Arabije i UAE neće rešiti potrebe Evrope. Rat između Ukrajine i Rusije naterao ih je da traže alternative ruskoj nafti i gasu", dodao je on.

Prema njegovim rečima, cilj pokreta je da Liban vadi naftu i gas, jer je to jedini način da se spase zemlja.

Motiv za ovaj intervju bila je jubilarna 40. godišnjica formiranja ove paravojne formacije podržane od Irana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: