"Novi predsednik je proamerički"

Glavni severnokorejski propagandni sajt "Uriminzokiri" kritikovao je danas novog predsednika Južne Koreje Jun Suk Jeola, opisujući ga kao naklonjenog Americi.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.05.2022.

08:43

EPA-EFE/YONHAP

"Jun Suk Jeol je izazvao šok takvim besmislenim opaskama kao što su 'preventivni udar' i 'glavni neprijatelj' i podstakao konfrontacijsko ludilo pričajući o jačem savezu Južne Koreje i SAD", navodi se u izveštaju sajta.

Severnokorejski državni mediji još nisu komentarisali budućeg predsednika Južne Koreje, konzervativca koji preuzima dužnost 10. maja, prenosi Rojters.

Sajt je reagovao povodom izjave Juna da će dozvoliti preventivni udar na Severnu Koreju ukoliko Južna Koreja bude imala saznanja da će biti napadnuta, kao i na njegov opis susedne nacije kao "glavnog neprijatelja".

Takođe, u izveštaju je kritikovan i Junov izbor za ministre odbrane i spoljnih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: