Policijski čas na Kosovu i Metohiji

Portparol Ministarstva zdravlja u Prištini Faik Hoti najavio je nove mere u borbi protiv širenja koronavirusa na tzv. Kosovu.

Izvor: Tanjug

Petak, 21.01.2022.

17:55

Policijski čas na Kosovu i Metohiji
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Mere podrazumevaju ograničenje kretanja od 22 sata do pet časova i rad lokala, kafića i restorana do 21 čas, prenose prištinski mediji.

Hoti očekuje da vlada u Prištini odobri nove protivpandemijske mere i da bi one trebalo da stupe na snagu sutra, prenosi Kosovo onlajn.

"Nove mere protiv kovida 19 imaju za cilj usporavanje širenja omikron varijante i sprečavanje prenatrpanosti klinika pacijentima", rekao je Hoti prištinskim medijima.

Naveo je da građani koji ulaze na Kosovo i Metohiju treba da imaju primljene tri doze vakcine, ili dve doze i negativan PCR test.

Najavio je da će se zalagati za strožu primenu i nadzor tih mera, posebno u tržnim centrima.

"Svakako da će biti mera oko ulaska na Kosovo, građani koji dolaze moći će sa tri doze ili dve doze i PCR testom. Bice ograničenja u kretanju, ranije nije bilo kretanja od ponoći do pet ujutru, dok sada ograničenja počinju od 22 sata što automatski znači da će gastronomski sektor da radi jedan sat manje i aktivnosti moraju okončati u 21 čas. Biće drugih mera bez isključivanja bilo kog sektora posebno", rekao je Hoti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: