NATO nudi pomoć saveznicima u migrantskoj krizi

NATO je spreman da pruži dalju podršku saveznicima pogodjenim beloruskom migrantskom krizom, izjavio je danas generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Izvor: B92

Petak, 19.11.2021.

12:52

NATO nudi pomoć saveznicima u migrantskoj krizi
EPA/EFE/ CHRISTIAN MARQUARDT / POOL

On je situaciju na granici sa Poljskom, Litvanijom i Letonijom okarakterisao kao "duboko zabrinjavajuću", prenosi agencija Rojters.

"Ostajemo na oprezu i spremni smo da dalje pomažemo našim saveznicima", poručio je Stoltenberg novinarima tokom posete Berlinu.

"Korišćenje ranjivih ljudi od strane režima beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka kao sredstva za vršenje pritiska na druge zemlje je cinično i nehumano", poručio je Stoltenberg, dodajući da je NATO potpuno solidaran sa svim saveznicima pogodjenim migrantskom krizom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: