KOSTUNICA I DJINDJIC IZRADILI PLATFORMU ZA PREUREDJENJE SRJ

Izvor: B92

Sreda, 10.01.2001.

21:10

Default images
Predsednik SRJ Vojislav Kostunica i kandidat za premijera Srbije Zoran Djindjic izradili su predlog za ustavno preuredjenje SRJ, kojim je predvidjen koncept "funkcionalne federacije" Srbije i Crne Gore, kao "najcelishodniji". U iskljucivoj nadleznosti federacije, prema predlogu Kostunice, bile bi: spoljna politika, narodna odbrana, monetarni sistem, carinski sistem, saobracaj, obligaciono pravo i hartije od vrednosti. Kostunica predlaze da buduca zajednicka drzava Srbije i Crne Gore ima predsednika, koga ce birati skupstina i koji bi trebalo da ima "reprezentativna ovlascenja", dok bi savezna vlada bila organizovana po "kancelarskom modelu".

Ova platforma za redefinisanje odnosa u federaciji bice predmet razgovora sa crnogorskim vlastima tek kada je odobri Predsednistvo Demokratske opozicije Srbije, rekao je u izjavi za B92 jedan od lidera DOS-a Dragoljub Micunovic: "Taj predlog mora da se iznese na predsednistvo DOS-a i kad se to usvoji onda to ide kao platforma DOS-a". Micunovic je takodje rekao da ce sastanak DOS-a biti odrzan u narednih nekoliko dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: