U vazdušnim napadima u Nigeriji ubijeno 78 kriminalaca

Nigerijska vojska saopštila je danas da je u vazdušnim napadima ubila 78 pripadnika kriminalnih grupa, koje vlasti nazivaju "banditima".

Izvor: B92

Petak, 06.08.2021.

14:45

U vazdušnim napadima u Nigeriji ubijeno 78 kriminalaca
Ilustracija: Shutterstock/patrice6000

"U koordinisanom napadu neutralizovano je više od 78 bandita, a njihovi kampovi su uništeni", navela je vojska i dodala da su napadi sprovedeni u severozapadnom i centralnom delu Nigerije.

Prema izveštaju Međunarodne krizne grupe objavljenom u maju 2020. godine, u nasilju kriminalnih grupa u Nigeriji ubijeno je više od 8.000 ljudi. Te bande se pretežno bave pljačkom i sklanjaju se po zabačenim područjima koja se graniče sa Nigerom. Neke grupe su povezane i sa lokalnim džihadistima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: