Američki ambasador pozvan na "težak razgovor"

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je neizbežno da Moskva odgovori na nove američke sankcije.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2021.

16:34

Američki ambasador pozvan na
EPA/FELIPE TRUEBA

Oni su pozvali ambasadora SAD na, kako navodi Rojters, teške razgovore.

Rusko Ministarstvo ističe da su nove američke sankcije u suprotnosti s izjavom predsednika Džoa Bajdena da želi da normalizuje odnose s Moskvom, što je rekao ruskom predsedniku Vladimiru Putinu ranije ove nedelje, preneo je Rojters.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da su neprijateljski koraci SAD opasno podigli temperaturu konfrontacije između Moskve i Vašingtona i da će SAD morati da plate za narušavanje bilateralnih veza.

Sjedinjene Američke Države uvele su nove sankcije Rusiji, kojima je obuhvaćeno više od 30 pojedinaca i kompanija i odlučile da proteraju desetoro ruskih diplomata.

Razlog za uvođenje novih sankcija je, kako tvrdi Vašington, mešanje Moskve u američke izbore 2020. godine i sajbernapad za koji američka vlada optužuje Rusiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: