Kome smeta doktor Kon?

"Izgleda da je jedini izlaz koji svi vide da prestane medicinski deo Kriznog štaba da funkcioniše. To je potpuno besmisleno", izjavio je nedavno dr Predrag Kon.

Izvor: B92

Sreda, 10.03.2021.

07:15

Kome smeta doktor Kon?
Tanjug/Rade Preliæ

Praktično od prvog dana pandemije koronavirusa u Srbiji Krizni štab, a posebno medicinski deo, meta je napada, jer lekari deluju strože u predlaganju nepopularnih mera protiv kovida, piše "Blic" i dodaje da se u jednom trenutku s kritika dr Kona i njegovih kolega prešlo na otvorene uvrede i ismevanja.

Kon je u obraćanju na RTS-u javno upitao šta se uopšte očekuje od medicinskog dela Kriznog štaba.

"Mi smo potpuno jasno izneli argumente i ja nemam šta da pričam više. Nema tu posebne mudrosti. Hoćete da ratujem, hoćete da izađem napolje i da vičem!? Šta se očekuje od nas iz medicinskog dela!? Ne mislim samo od strane vlasti, nego od svih čije su oči uprte u nas", pitao je dr Kon.

Kon je istakao da je tužna poruka koja se šalje medicinskom delu Kriznog štaba i da mu posle godinu dana nije jasno koji je povod za sve napade na njega i Krizni štab.

Zašto je Krizni štab toliko omražen? A pogotovo medicinski deo? I u njemu pogotovo dr Predrag Kon? Za "Blic" objašnjava psiholog Žarko Trebješanin.

"Doktor Kon se najviše eksponirao od svih iz Kriznog štaba. On je tu bio dugo i jedini glasnogovornik i ujedno čovek s najvišim autoritetom. Tako da je on postao personifikacija Kriznog štaba i nema tu ničeg ličnog nego su ljudi besni na Krizni štab", objašnjava Trebješanin za "Blic".

Trebješanin kaže da niko ne voli one "koji donose loše vesti", a dr Kon zasigurno to predstavlja jer, na kraju dana, to mu je i posao. Kao i da predlaže zabrane i upozorava na najgore scenarije, te ako se to od njega traži, onda za tako nešto ne može snositi krivicu.

"Buntovništvo" protiv dr Kona ponajpre se moglo videti na društvenim mrežama, ali i u Skupštinu, gde su se pojedini poslanici, umesto da osude napade, pridružili uvredama.

Sledeći udarac na dr Kona bio je od kolege prof. dr Branimira Nestorovića, koji je na svom profilu na Fejsbuku objavio snimak kako profesor Tiodorović "navija" dr Kona kao sirenu za uzbunjivanje koja, kao što je poslanik Đukanović naveo, "plaši ljude kao šizela tokom bombardovanja".

Uprkos svemu, dr Kon je 5. marta novinarima rekao: "Ostaću na ovom mestu do kraja. Osnovni protivnik jeste virus."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

13 h

Podeli: