Abazović smenio direktora policije; mediji: Nastavlja se hapšenje vernika ispred Hrama

Pripadnici policije priveli su na informativni razgovor više osoba koje su se danas okupile u blizini Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.12.2020.

16:28

Abazović smenio direktora policije; mediji: Nastavlja se hapšenje vernika ispred Hrama
EPA-EFE/ Boris Pejovic

Podgoričkim Vijestima je nezvanično rečeno da je reč o pripadnicima nevladine organizacije Pravoslavno bratstvo - Stupovi.

Jedan član tog Bratstva je podgoričkom dnevniku rekao da su ispred hrama došli najpre inspektori u civilu a nakon toga i uniformisani pripadnici Uprave policije.

"Došli smo danas da odamo poštu preminulom mitropolitu Amfilohiju. To smo učinili danas, a ne u nedelju, upravo da bi ispoštovali ono što je i Mitropolija tražila od vernika - da nema okupljanja zbog epidemioloških mera", kazao je sagovornik Vijesti.

Rekao je i da nikom nije rečeno zašto ih privode.

Drugi pripadnik Bratstva je rekao da im oduzimaju i automobile zbog provere.

Inspektor koji se predstavio kao Peđa Kaluđerović je legitimisao novinarku "Vijesti", iako mu je objasnila da je tu službeno i da radi intervju sa sagovornicom.

Ispred Centra bezbednosti (CB) Podgorica okupilo se više pripadnika Pravoslavnog bratstva - Stupovi.

Oni traže objašnjenje zašto su njihovi prijatelji privedeni.

Podsetimo, Veselin Veljović više neće biti direktor Uprave crnogorske policije, saopštio je danas potpredsednik novoizabrane vlade Dritan Abazović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: