"Rok vam je istekao"

Premijer Etiopije Abij Ahmed upozorio da je istekao trodnevni rok koji je dat pobunjenicima u Tigraju da se predaju.

Izvor: B92

Utorak, 17.11.2020.

09:20

On je najavio konačni napad na regionalnu prestonicu Mekele.

Pobunjeničke snage su raketirale i susednu Eritreju tvrdeći da se vojska te zemlje umešala u ratne operacije koje prete da destabilizuju Rog istočne Afrike, preneo je Rojters.

U dosadašnjim borbama život su izgubile stotine ljudi s obe strane, a 25 hiljada izbeglica pobeglo je u Sudan. Upozorenje premijera Ahmeda upućeno je nakon "hiruški precizno izvedenog vazdušnog napada na pobunjeničke položaje po obodima prestonice Tigraja", saopšteno je iz kriznog štaba vlade u Adis Abebi.

"Po isteku trodnevnog roka za predaju pobunjenika, narednih dana sledi finalni čin sprovodjenja zakona", objavio je etiopski premijer na svom FB nalogu.

Iz pobunjeničkog tabora nema komentara na najave etiopske vlade, ali moguće je da će se pobunjenici pre najavljene oganzive etiopske vojske povući u nepristupačna, planinska područja Tigraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: