Tela 22 migranta pronađena na libijskoj obali

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) saopštila je večeras da su kod libijske obale pronađa tela 22 migranta kod grada Zuara, na istoku zemlje.

Izvor: B92

Nedelja, 23.08.2020.

23:51

Tela 22 migranta pronađena na libijskoj obali

"Libijski Crveni polumesec danas je pronašao tela 22 migranta", naveo je na Tviteru šef misije IOM u Libiji Federiko Soda (Federico).

"Ove bolne smrti rezultat su sve oštrije politike protiv ljudi koji beže od sukoba i ekstremnog siromaštva i predstavljaju neuspeh čoveka u upravljanju migrantskim pitanjem", rekao je Soda.

U Libiji vlada haos posle svrgavanja i ubistva dugogodišnjeg lidera Moamera el Gadafija, 2011. godine. Situacija u toj zemlji je dodatno pogoršana zbog epidemije korona virusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: