Francuski režiser optužen za zlostavljanje maloletnice

Francuski režiser Kristof Ružja priveden je na ispitivanje zbog optužbe da je seksualno zlostavljao glumicu Adel Henel kada je imala između 12 i 15 godina.

Izvor: B92

Utorak, 14.01.2020.

18:14

Francuski režiser optužen za zlostavljanje maloletnice
Ilustracija: Getty images/ Alex Grimm

Ružja (55) se trenutno nalazi u pritvoru na osnovu prošlogodišnjih navoda glumice, saopštilo je parisko tužilaštvo, prenosi AP.

Režiser negira ove navode, a suočava se sa potencijalnom optužnicom za seksualno uznemiravanje i seksualno zlostavljanje maloletnice od osobe na položaju moći.

Henel tvrdi da ju je reditelj više puta neprimereno dodirnuo tokom i nakon snimanja filma "Đavoli" ("Les Diables") početkom dvehiljaditih. Francuskim medijima je rekla da nije podnela tužbu, jer ne veruje francuskom pravnom sistemu.

Ovakve istrage nisu uobičajene u Francuskoj, u kojoj se nije proširio talas optužbi za nedolično ponašanje muškaraca na položajima moći, nakon optužbi pokreta "MeToo", koji je uzdrmao Holivud i američku politiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: