Slučaj zlostavljane dece u Pazariću: Vlada donela odluku - smena

Vlada Federacije BiH je na sednici u Sarajevu donela odluku o smeni direktora Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne dece Pazarić

Izvor: B92

Petak, 22.11.2019.

12:00

Slučaj zlostavljane dece u Pazariću: Vlada donela odluku - smena
Ilustracija/motortion/depositphotos

Ova odluka usledila je nakon što su obelodanjeni fotografije i video-snimci o zlostavljanju dece u tom Zavodu i protesta građana u Sarajevu posle objavljivanja fotografija i snimaka.

Objavljene su fotografije i video-snimci na kojima se vidi da su deca vezana za nameštaj i radijatore.

Nekima su ruke vezane iza leđa, mnoga deca u takvom položaju provode veći deo dana i čitavu noć, a deci se daju lekovi namenjeni za odrasle.

Vlada Federacije BiH je razmatrala nekoliko zaključaka o stanju u Zavodu Pazarić, među kojima su vanredni nadzor o stanju u toj ustanovi, inspekcijski nadzor Poreske uprave, stručni nadzor o zbrinjavanju, kao i zaključci o poduzetim merama.

Aferu u vezi sa zlostavljanjem dece u Zavodu Pazarić pokrenula je pre dva dana poslanica Naše stranke u parlamentu Federacije BiH Sabina Ćudić, koja je obelodanila šokantne detalje o tretmanu štićenika Zavoda.

Posle toga reagovale su brojne organizacije, institucije, a obavešteno je i Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: