Vlast i opozicija se ponovo sastaju u četvrtak na FPN, tema biračko pravo

Šesti sastanak predstavnika vlasti i opozicije u okviru "Dijaloga o izborima 2020" na Fakultetu političkih nauka biće održan u četvrtak 19. septembra.

Izvor: B92

Utorak, 17.09.2019.

18:50

Vlast i opozicija se ponovo sastaju u četvrtak na FPN, tema biračko pravo

Tema tog sastanka je zaštita i unapredenje biračkog prava.

Na sastanku će se razgovarati o problemima u ostvarivanju biračkog prava kao što su "kupovina glasova", manipulacija glasačkim listićima, obezbeđivanju pristupa biračkim mestima, a biće ponuđeni i odgovori na te probleme, najavili su danas organizatori, Fondacija za otvoreno društvo i FPN.

Na skupu koji bi da da odgovore na pitanje kako je moguće naći trajna ili prelazna rešenja za unapređenju biračkog prava do održavanja narednih izbora, su pozvani predstavnici političkih stranaka, NVO koje se bave izborima, i stručnjaci s fakulteta i instituta.

Preporuke u vezi s temom skupa predložili su CRTA, CeSID i Transparentnost, a na skupu će ih izneti i predstavnici Stalne konferencije gradova i opština, naveli su organizatori i dodali da će okrugli sto biti moderirana debata po Chatham House pravilu, bez medijskih izveštača.

Poslednjem skupu, održanom 9. septembra, prisustvovali su predstavnici SNS, SPS, Graђanskog demokratskog foruma, PSG, Pokreta socijalista i Socijaldemokratske partije Srbije, Lige socijaldemokrata Vojvodine, LDP-a i predstavnici Stranke moderne Srbije i SDA Sandžaka.

Sastanku nisu prisustvovali predstavnici DSS i SzS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: