U BiH pobuna protiv smeštaja migranata

Predstavnici Opštine Bosanski Petrovac doneli su rezoluciju kojom se zahteva od Vlade Unsko-sanskog kantona da odustane od smeštaja migranata u Medenom polju.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 12.08.2019.

21:27

U BiH pobuna protiv smeštaja migranata
Ilustracija: Depositphotos/Sam741002

Medeno polje je udaljeno 10 kilometara od Bosanskog Petrovca. Predstavnici Opštinskog veća Bosanski Petrovac istakli su da se odluka o smeštaju migranata kosi sa svim zakonskim, humanim i zdravorazumskim normama.

"U protivnom građani Bosanskog Petrovca će blokirati magistralni put, a u kranjem slučaju napustiti svoj grad i uputiti se u pravcu EU", navodi se u tekstu rezolucije dostavljenoj Tanjugu.

Predstavnci veća su u obrazloženju rezolucije naveli da je Bosanski Petrovac mala ruralna zajednica, opterećena mnogim problemima i da bi dodatni problem s migrantima izazvao kolaps u funkcionisanju.

"Bez obzira na nacionalnu, versku ili političku pripadnost, građani Bosanskog Petrovca su jedinstveni u stavu da ne dozvole smeštaj migranata na teritoriji naše lokalne zajednice", navodi se u rezoluciji, koju potpisuje zamenik predsedavajuće Opštinskog veća Dušan Došen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: