"Ako se sukobi zbog Kašmira nastave, ceo svet će trpeti"

Pakistanski premijer Imran Kan traži vezu sa američkim predsednikom Donaldom Trampm kako bi posredovao mirovnom sporazumu sa Indijom, piše Sputnjik.

Izvor: B92

Utorak, 06.08.2019.

14:56

EPA-EFE/ SAOOD REHMAN

Sa druge strane, Nju Delhi insistira na tome da sa Pakistanom želi da pregovara bez posrednika. Kan je upozorio Indiju da ne zaoštrava kašmirsku krizu, rekavši da u daljoj eskalaciji tenzija neće biti pobednika.

Govoreći u parlamentu u utorak, Kan je rekao: "Ako se dogodi ubrzanje događaja prema konfliktima, niko neće biti pobednik i obe strane će na kraju pretrpeti posledice, kao i ceo svet".

Indijska vlada u ponedeljak je odlučila da državi Džamu i Kašmiru oduzme poseban status i podeli je na dve odvojene teritorije unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: