Tači odlikovao Medlin Olbrajt: Dali ste nam dostojanstvo FOTO

Kosovski predsednik Hašim Tači odlikovao bivšu američku državnu sekretarku Medlin Olbrajt, koja je ranije stigla u Prištinu, Ordenom slobode.

Izvor: B92

Sreda, 12.06.2019.

09:07

Tači odlikovao Medlin Olbrajt: Dali ste nam dostojanstvo FOTO
Foro: EPA-EFE/ Valdrin Xhemaj

"Ova godišnjica je nada i direktno je povezana s vašim ličnim doprinosom. Dali ste nam dostojanstvo i identitet da živimo u miru", rekao je Tači Olbrajtovoj, koja je bila državna sekretarka SAD u vreme NATO bombardovanja SR Jugoslavije.

Kako prenosti RTK na srpskom jeziku, bivša američka sekretarka, koja je u utorak stigla na KiM kako bi prisustvovala proslavi koju vlasti u Prištini organizuju povodom ulaska NATO snaga u južnu srpsku pokrajinu, istakla je da joj je čast da primi orden.

Olbrajtova se danas sastala i s predsednikom kosovske skupštine Kadrijem Veseljijem, koji joj je zahvalio na svemu što su, kako je rekao, "SAD učinile za izgradnju Kosova". "Hvala vam puno na prijemu. Osećam se kao u svojoj kući", rekla je Olbrajtova na sastanku sa Veselijem.

Olbrajtovu je dočekao kosovski predsednik Hašim Tači koji je video-nimak susreta objavio na svom nalogu na Fejsbuku.

U utorak je u Prištinu stigao bivši američki predsednik Bil Klinton. Opširnije o tome - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: