UNS:Savet REM izabrao članove upravnih odbora RTS i RTV

Savet REM izabrao je članove upravnih odbora RTS i RTV i raspisao konkurs za dodelu nacionalne frekvencije radija, prenelo je UNS.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2019.

21:21

UNS:Savet REM izabrao članove upravnih odbora RTS i RTV

Odlukom Saveta REM-a, član Upravnog odbora RTS-a postao je nekadašnji zamenik direktora Republičke radio-difuzne agencije i bivši generalni sekretar REM-a Nenad Janković u čijoj biografiji se navodi da je bio glavni urednik Drugog programa Radio Kragujevca od 1997. do 2001. godine i prve privatne televizije u tom gradu, "Kanala 9" od 1996. do 1997. godine.

U novom petogodišnjem mandatu, članovi Upravnog odbora RTV-a biće jedan od osnivača i predsednik u više mandata Udruženja kompozitora Vojvodine, dirigent Jovan Adamov i ekonomista Branislav Popović.

Konkurs za predlaganje članova UO RTS-a i RTV-a objavljen je početkom novembra prošle godine, zbog podnošenja ostavke člana UO RTS-a Nebojše Krstića i isteka mandata dva člana UO RTV-a, rečeno je ranije UNS-u u Regulatornom telu za elektronske medije.

U saopštenju se dodaje da je Savet REM-a doneo i odluku o raspisivanju "Javnog konkursa za izdavanje dozvola za pružanje medijske usluge radija putem terestičkog analognog prenosa na području Republike".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: