"Najveći izazov stabilnost i mir na KiM"

Premijerka Srbije Ana Brnabić čestitala je građanima božićne praznike i istovremeno ocenila da će najveći izazov u 2019. godini biti stabilnost i mir na KiM.

Izvor: B92

Nedelja, 06.01.2019.

12:57

Foto: Tanjug/ Zoran Žestiæ

"Mir, sreća i uspeh za naš narod na KiM je najveći politički izazov u 2019. godini", rekla je Brnabić za TV Pink, nakon što je zajedno sa predstavnicima Srba iz regiona pristustvovala sastanku i unošenju badnjaka u zgradu Predsedništva Srbije.

U ekonomskom smislu, premijerka očekuje uspešnu godinu, što, kaže, potvrđuje i ostvareni privredni rast od 4,4 odsto.

"Moramo da nastavimo više i napornije da radimo u 2019. godini, da radimo efikasnije", dodala je ona.

Brnabić je naglasila da je što je Srbija jača, više može da pomogne srpskom narodu u Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Hrvatskoj...

"To je posebna radost za Srbiju", rekla je Brnabić i dodala da se takva poruka mogla čuti i na današnjem sastanku upriličenom povodom Božića.

Dodala je da se Aleksandar Vučić, i kao predsednik, a i kao premijer uvek trudio da okupi sve Srbe iz regiona na jednom mestu, kako bi razgovarali o tome kako Srbija može da im pomogne.

"Kako možemo da radimo zajedno, da ne izgubimo srpsko ime i prezime. To nije upereno ni protiv koga, ali je važno da mi radimo zajedno da bi svi Srbi, gde god živeli, imali mir, sreću i uspeh", rekla je Brnabić.

Božićne praznike, dodala je, provodi u krugu porodice i svima poželela zdravlje, sreću, uspeh i mir u 2019. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: