"Izveštaj CIA preuranjen, ubistvo nije trebalo da se desi"

Predsednik SAD Donald Tramp kaže da je zaključak CIA da je saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman naručio ubištvo Džamala Kašogija "vrlo preuranjen".

Izvor: Tanjug

Nedelja, 18.11.2018.

08:51

EPA-EFE/Michael Reynolds

On je najavio da će u utorak dobiti kompletan izveštaj o tom slučaju.

Tramp je tokom boravka u Kaliforniji rekao da ubistvo nije trebalo nikad da se dogodi, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, izveštaj u utorak će objasniti koga američka Vlada smatra odgovornim za ubistvo Kašogija i kakve će to posledice imati, ali nije pojasnio ko radi na izveštaju.

Tramp je kazao i da je moguće otkriće CIA da je saudijski princ odgovoran.

Američki predsednik izjavio je to nekoliko sati nakon što je Stejt Department objavio da još radi na utvrđivanju odgovornosti za smrt Kašogija.

"Nedavni izveštaji ukazuju da je Vlada SAD-a donela konačni zaključak netačna su jer su ostala brojna neodgovorena pitanja u vezi Kašogijevog ubistva", izjavila je portparolka američke Vlade Heder Nauert.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: