"Eto zašto Boltona ne puštati blizu spoljne politike"

Američki senator Rend Pol kritikovao je odluku o istupanju Sjedinjenih Američkih Država iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

Izvor: B92

Nedelja, 21.10.2018.

09:25

EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Pol je rekao rekavši da će to uništiti desetogodišnji rad na kontroli naoružanja.

"Eto zašto (savetnika predsednika SAD) Džona Boltona ne treba puštati nigde blizu spoljne politike. Ovo će izbrisati decenije bilateralne kontrole naoružanja uspostavljene za vreme Regana. Moramo da težimo da uklonimo sve probleme u vezi sa ovim sporazumom i da krenemo napred“, napisao je Pol na svom nalogu na Tviteru.

​U subotu je američki predsednik Donald Tramp objavio odluku da SAD istupaju iz Sporazuma o likvidaciji raketa sa Rusijom, objašnjavajući da ga Moskva „narušava mnogo godina“.

Američko povlačenje iz sporazuma o nuklearnom naoružanju s Rusijom tokom Hladnog rata motivisano je "snom" SAD da dominiraju svetom, izjavio je izvor blizak ruskom Ministarstvu inostranih poslova Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: