U napadu talibana ubijeno 10 vojnika i policajaca

Najmanje deset pripadnika avganistanskih bezbednosnih snaga ubijeno je u odvojenim napadima talibana na avganistanske policijske i vojne baze.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.09.2018.

08:57

U napadu talibana ubijeno 10 vojnika i policajaca
Ilustracija: Tanjug/ AP

U severozapadnoj provinciji Badgis ubijeno je pet policajaca, uključujući i komandanta rezervne jedinice, u napadu blizu glavnog grada provincije Kala-i-Naua. Portparol guvernera provincije rekao je da sue u oružanom sukobu ubijena 22 talibana a 16 ranjeno.

U severnoj provinciji Baglan talibani su napali zajedničku vojnu i policijsku bazu kad su ubili tri vojnika i dva policajca, rekao je general Ekramudin Serih, šef policije te provincije.

On je rekao da je četiri pripadnika bezbednosnih snaga ranjeno u napadu koji se dogodio u okrugu Baglani Arkazi.

"Baza je sada pod kontrolom avganistanskih bezbednosnih snaga i pojačanja su poslata u tu oblast", rekao je on. On je dodao da je u borbama poginulo ili ranjeno najmanje 20 talibana.

Ni talibani niti neka druga grupa nije preuzela odgovornost za ove napade ali zvaničnici obe provincije optužili su talibane koji u tim provincijama često napadaju avganistanske bezbednosne snage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: