Tri stvari za Kosovo koje Moskva neće prihvatiti

Portparolka MSP Rusije Marija Zaharova posetila je Beograd gde je precizirala šta Moskva neće prihvatiti u vezi sa kosovskim pitanjem.

Izvor: Beta, Sputnjik

Subota, 11.08.2018.

10:05

Tri stvari za Kosovo koje Moskva neće prihvatiti
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Ona je na konferenciji za novinare, održanoj sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, navela da Moskva ostaje dosledna kada je reč o Kosovu, ali da će podržati dogovor koji je dobar za Srbiju.

Sputnjik prenosi i tri stvari za Kosovo “koje Rusija neće prihvatiti“.

Zaharova je istakla da Moskva neće prihvatiti “laž da je Kosovo odvojeno od Srbije na osnovu referenduma“.

Takođe, “neće proći“ ni da je slučaj Kosova “jedinstven primer u Evropi“. Isto tako neće biti prihvaćeno ni izvrtanje istorijskog sećanja.

Kako je prenela Beta, Zaharova je navela da Rusija neće prihvatiti “izvrtanje istorijskog sećanja“ i laž da je Kosovo, koje nije imalo referendum o odvajanju, jedinstven primer u Evropi.

Da podsetimo, Marija Zaharova je navela da Rusija ima dosledan stav od kog neće odstupati i da se zalaže za poštovanje međunarodnog prava.

Na pitanje hoće li Rusija imati problem sa promenom granica na Balkanu, povodom predloga o podeli Kosova i razgraničenju, ona je rekla da je to “više pitanje za Srbiju i srpske državljane“ i da Rusija ostaje dosledna svom stavu, koji, kako je istakla, nije “teorijski“, već “praktičan i zasnovan na međunarodnom pravu“.

Zaharova se posle susreta sa Dačićem sastala i sa ministrom za inovacije i tehnološki razvoj Nenadom Popovićem sa kojim je razgovarala i o “lažnim vestima“.

Ona je istakla da se Srbija i Rusija očigledno suočavaju sa informacionim kampanjama i pritiskom.

Istakla je da je možda “najveća informaciona prevara“ bila izjava bivšeg predsednika SAD Baraka Obame o izvršenom referendumu na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: