Vulin poručio Skotu: Prvo gledajte u svoje dvorište

Ambasadore Skat, prestanite da vređate Srbiju, pogledajte u svoje dvorište pa onda držite predavnja drugima, poručio ministar Aleksandar Vulin ambasadoru SAD.

Izvor: B92

Sreda, 09.05.2018.

08:03

Vulin poručio Skotu: Prvo gledajte u svoje dvorište
Foto: B92.net

U saopštenju dostavljenom Tanjugu, ministar odbrane je tom porukom odgovorio ambasadoru Kajlu Skotu koji je na dodeli NUNS-ovih nagrada za istraživačko novinarstvo izjavio da je "zabrinut za stanje medija u Srbiji", a pozivajući se na izveštaj Fridom Hausa prema kojem je sloboda medija u Srbiji smanjena.

NUNS, inače, nagrade za istraživačko novinarstvo dodeljuje u saradnji s Ambasadom SAD već 13 godina, a ambasador SAD Kajl Skat je prilikom uručivanja nagrada, na Fakultetu dramskih umetnosti, pozdravio 13-godišnje napore NUNS-a, kako je rekao, za slobodu i nezavisnost medija i jačanje prava novinara u Srbiji.

"Energični i slobodni mediji su kao Sunčeva svetlost koja pročišćava demokratsko društvo od koruptivnih i neumerenih postupaka vlasti, stoga SAD podržava ove nagrade", kazao je ambasador.

Dodao je da je prema izveštaju "Fridom hausa" za 2018. godinu, stepen slobode medija u Srbiji opao, a da je Srbija jedina zemlja u regionu u kojoj postoji trend slabljenja demokratije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: