HR: Kolinda na Dan branitelja delila srpske čokoladice

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović delila je deci tokom proslave Dana dubrovačkih branitelja "srpske čokoladice i svoju sliku", pišu hrvatski mediji.

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2016.

11:21

HR: Kolinda na Dan branitelja delila srpske čokoladice
Foto: Tanjug, arhiva

Kako je preneo Indeks, jedan od roditelja skrenuo je pažnju na ove detalje na Fejsbuku.

"Morao sam ovo staviti da vidite u kakvoj državi živimo, bio je njegov vrtić na prijemu kod Kolinde i ovo je dobio iz njenih ruku, njenu sliku i čokoladu iz Srbije, pa je li ovo žalosno, i to na Dan dubrovačkih branitelja. Bravo!", navodi se.

Na priloženoj fotografiji se vidi čokoladica "Mony" iz subotičkog Pionira, a Indeks dodaje da je u "duhu severnokorejskog diktatora Kim Džong Una predsednica deci poklonila i sopstvenu fotografiju sa potpisom u zlatnim slovima".

Indeks je pokušao da dobije komentar iz kabineta hrvatske predsednice, ali je "upit po ko zna koji put ignorisan".

Vest je prvo objavio portal "Dubrovački dnevnik", a u tekstu u čijem naslovu stoji da su "roditelji u šoku" se dodaje: "Ko je nagovorio predsednicu da deli srpske proizvode po vrtiću nije poznato, niti bi trebalo da bude problem. Ipak, razumljivo je da postoji dovoljno hrvatskih čokoladica koje su se mogle deliti deci u slučaju kad je u pitanju protokolarno događanje ovakvog nivoa, posebno ako u njemu učestvuje predsednica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: