Amfilohije: Da ne bude prolivene suze, a kamoli kapi krvi

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je građane Crne Gore da se ne okupljalju pre objavljivanja konačnih rezultata parlamentarnih izbora.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 16.10.2016.

20:17

Amfilohije: Da ne bude prolivene suze, a kamoli kapi krvi
Foto: Tanjug, arhiva

"Koristim priliku da pozovem sve da se sada sabiraju samo oko glasačkih mesta i da ne bude nikakvih okupljanja pre konačanih rezultata. Nije dobro u ovom presudnom istorijskom trenutku da se dogodi bilo šta - da ne bude ni jedne prolivene suze, a kamoli kapi krvi. Nije blagoslov ni za one koji dobijaju ni za one koji gube izbore", poručio je mitropolit u obraćanju javnosti putem TV Vijesti.

Mitropolit je poručio i da je prokletstvo i jednima i drugima i, kako je naveo, svima nama.

U Crnoj Gori je prošle noći uhapšena dvadesetočlana grupa srpskih državljana predvođena bivšim šefom srpske Žandarmerije Bratislavom Dikićem sa navodnom namerom da izazovu nerede na ulicama Podgorice na dan održavanja izbora, što je dodatno podiglo tenzije u ovoj državi sudeći prema izveštajima medija.

Poruku građanima da rezultate izbora sačekaju kod svojih kuća uputio je ranije danas ministar policije u prelaznoj vladi Goran Danilović.

Inače, Danilović je ranije rekao da nije dobio zvaničnu informaciju o hapšenju te grupe, iako je direktor Uprave policije Slavko Stojanović potvrdio hapšenje.

Pročitajte još:

Policija CG: Uhapšeno 20 državljana Srbije / VIDEO

CG: Uhapšena paravojna grupa, vođa Bratislav Dikić

"Grupa iz Srbije planirala lišavanje slobode Đukanovića"

Ministar policije CG: Ko me zaobilazi sa informacijama?

Strani mediji o hapšenju u CG: Nadmetanje Zapada i Rusije

Izbori u CG: Incidenti, hakerski napadi, nestanci... VIDEO

CG: Viber i WhatsApp ugašeni; FB i Tviter "eksplodirali"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: