Štrajkački odbor "Kolubare": Poslovodstvo sprečava štrajk

Izvor: B92

Četvrtak, 26.06.2003.

10:20

Default images

Štrajkački odbor Javnog preduzeća "Rudarski baseni Kolubara" optužio je poslovodstvo tog preduzeća da nezakonito sprečava štrajk radnika, dok je zamenik direktora "Kolubare" Nikola Nikolić naveo da Štrajkački odbor pokušava da isprovocira incidente. Zamenik predsednika sindikata "Elektroprivrede Srbije" Milan Đorđević izjavio je za B92 da je obezbeđenje dobilo naređenje da ne dozvoli predstavnicima sindikata da obiđu "one radnike koji štrajkuju". "Obezbeđenje je dobilo naređenje da nas istera iz fabričkog kruga, pod pretnjom da će svi koji to ne učine dobiti otkaz. Radnici su ogorčeni, a mi smo  se povukli zbog izbegavanja sukoba", kaže on.

Zamenik direktora "Kolubare" Nikola Nikolić izjavio je da to preduzeće radi normalno, a da pojedini članovi Štrajkačkog odbora žele da isprovociraju incident kako bi izazvali obustavu rada. On je dodao da organizacija štrajka u Kolubari ne uspeva već nekoliko dana i optužio članove Štrajkačkog odbora da "žele obustavu rada po svaku cenu i da idu od pogona do pogona kako bi ubedili radnike da štrajkuju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: