"Proglasićemo stanje elementarne nepogode"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će biti proglašeno stanje elementarne nepogode u 14 opština koje su pogođene poplavama.

Izvor: B92

Utorak, 08.03.2016.

12:18

screenshot/RTS

On je za RTS rekao da će biti napravljen program mera za obnovu koji će imati širi obuhvat nego kada je reč bila o prošlogodišnjim poplavama, uz napomenu da je sada pričinjeno “više nego stotinu puta manje štete“.

“Tako je zbog manje razornosti prirodne katastrofe i zbog toga što smo u Obrenovcu, Krupnju, donekle u Bajinoj Bašti i Čačku uspeli da obnovimo obaloutvrde i nije bilo izlivanja, ali ste videli da su u Novom Pazaru frižideri i šporeti rušili mostove. Čim se sve završi ponovo će kanali biti puni, nismo osigurali imovinu, kada bismo krenuli na obavezno osiguravanje ljudi bi rekli da je to dodatan trošak. Ipak, dobra vest je da će svi dobiti naknadu štete“, istakao je Vučić.

Prethodno je premijer Srbije istakao da će Vlada Srbije doneti uredbe i podzakonske akte kojima će biti omogućena pomoć oštećenima u poplavama.

“Država će da namiri sve, iako to nije njena krivica, niti obaveza... Nije mi problem da odem kod svakoga i istrpim bes ljudi... Treba još mnogo novca da utvrdimo obaloutvrde, da se ne gradi na mestima na kojima ne treba da se gradi... Sebe treba da promenimo, prirodu nikada nećemo pobediti“, zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: