Svet 4

29.03.2024.

22:35

Saveznička zemlja zabranila glavnog Putinovog propagandistu: "Dosta je, više ga nećete gledati"

Emisije Vladimira Solovjova blokirane su u Jermeniji na temelju sporazuma o saradnji na području masovnih telekomunikacija.

Izvor: Jutarnji.hr

Saveznička zemlja zabranila glavnog Putinovog propagandistu: "Dosta je, više ga nećete gledati"
Profimedia

Podeli:

Jermenija je blokirala emitovanje emisija najpoznatijeg prokremaljskog ruskog TV voditelja Vladimira Solovjova na svojoj teritoriji zbog "kontinuiranih prekršaja", objavilo je u petak državno regulatorno telo te južnokavkaske zemlje.

Emisije "Veče s Vladimirom Solovjovom" i "Nedeljom uveče s Vladimirom Solovjovom" povučene su iz etera u Jermeniji na temelju rusko-jermenskog sporazuma o saradnji na području masovnih telekomunikacija, prenosi Moscow Times.

Regulator, Televizijska i radiodifuzna mreža Jermenije, saopštio je da su prekršaji počinjeni u emisijama voditelja povezani s člancima 5. i 6. sporazuma, ali nisu izneli detalje.

Član 5. sporazuma omogućava "isključenje programa s uvredljivim sadržajem protiv naroda i nacionalnih vrednosti" kao i "nedopuštanje mešanja u izborne kampanje i unutrašnji politički život".

Član 6. utvrđuje "poštovanje pravila tokom državnih praznika i komemoracija" te "poštovanje opštih pravila tokom vanrednog stanja i hitne situacije".

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: