Svet 1

16.03.2024.

12:53

Panika: Sve je gore, naređena hitna evakuacija VIDEO

Ukrajinske vlasti počele su masovnu evakuaciju zajednica u severnoj oblasti Sumi u blizini ruske granice nakon dužih perioda intenzivnog granatiranja te oblasti, saopštili su u petak lokalni zvaničnici.

Izvor: Klix.ba

Panika: Sve je gore, naređena hitna evakuacija VIDEO
EPA-EFE/Maria Senovilla

Podeli:

Vojna uprava Sumskog okruga je, pišući u aplikaciji za razmenu poruka Telegram, saopštila da je u poslednja tri dana evakuisano više od 180 stanovnika područja u blizini granice Velikopisara.

Vlasti u Sumiju već dugo objavljuju dnevne izveštaje o ruskom granatiranju, ali su napadi intenzivirani.

 

Više o situaciji na Istočnom frontu čitajte u našem Blogu UŽIVO.


Regionalna administracija je saopštila da su područja o kojima je reč bila "najnapetija" u regionu Sumi, sa tri osobe ubijene i 13 ranjenih u proteklih pet dana.

Administracija je saopštila da je ukupno više od 4.500 stanovnika evakuisano iz 22 sela u regionu Sumi, ali nije navela vremenski okvir.

Velikopisarska se nalazi nekoliko kilometara od sela Kozinka preko granice u Rusiji, gde su lokalne vlasti ove nedelje saopštile da je upad naoružanih grupa prouzrokovao značajnu štetu.

Grupe su sebe opisale da se sastoje od Rusa koji se protive Kremlju i rekli su da sprovode vojnu operaciju u toj oblasti.

Guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov rekao je da se granatiranje područja pod njegovom jurisdikcijom nastavilo u četvrtak, pri čemu je jedna osoba povređena.

Gladkov je u sredu kasno obišao granična područja i rekao da u regionu nema neprijateljskih snaga.

Guverner susedne ruske Kurske oblasti Roman Starovojt rekao je da su jedinice protivvazdušne odbrane u četvrtak uveče oborile tri ukrajinska drona.
 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: