Svet 32

19.04.2024.

10:59

Rusi, mi smo ga oborili VIDEO

Komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Nikolaj Oleščuk izjavio da je Ukrajina noćas oborila ruski dalekometni strateški bombarder Tu-22M3. GRU objavio i snimak kako PVO obara rusku letelicu.

Izvor: B92.net

Rusi, mi smo ga oborili VIDEO
Profimedia

Podeli:

"Prvi put su protivvazdušne raketne jedinice Ratnog vazduhoplovstva, u saradnji sa Glavnom obaveštajnom upravom Ministarstva odbrane Ukrajine, uništile dalekometni strateški bombarder Tu-22M3", naveo je Oleščuk, a prenosi  agencija Unian.

Zatim je ukrajinska vojna obaveštajna služba GUR objavila snimak za koji tvrdi da prikazuje kako su ukrajinske snage oborile ruski vojni bombarder.

Na snimku koji je objavljen na društvenoj mreži X, stoji da se na njemu vide, doduše zamagljenih lica, pripadnici ukrajinskih oružanih snaga, odnosno protivvazdušne odbrane, dok obaraju ruski avion. .

GUR je saopštio da je Ukrajina udarila u avion na udaljenosti od 300 km, koristeći

Prethodno je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da se vojni avion, bombarder Tu-22M3 srušio u okrugu Krasnogvardejsk, u južnom ruskom regionu Stavropolj.

Kako je navedeno, do rušenja aviona došlo je zbog tehničkog kvara, a piloti su se katapultirali.

"Avion se srušio u okrugu Krasnogvardejski. Prema preliminarnim izveštajima, na tlu nije načinjena nikakva šteta, a piloti su se katapultirali", naveo je gubernator Stavropolja Vladimir Vladimirov na Telegramu.

Podeli:

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: