Politika 13

26.05.2024.

13:40

Priznanje nemačkih medija: Rezoluciju podržale samo 84 zemlje jer je Vučić sprečio njeno usvajanje VIDEO

Sramna rezolucija o Srebrenici usvojena je u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija sa svega 84 glasova za, protiv iste glasalo je 19, dok je uzdržanih bilo 68.

Izvor: Novosti

Priznanje nemačkih medija: Rezoluciju podržale samo 84 zemlje jer je Vučić sprečio njeno usvajanje VIDEO
Profimedia

Podeli:

Srećko Matić, novinar "Dojče Velea" govorio je u svom uključenju u program televizije "Nova S" o pisanjima medija u Nemačkoj povodom rezolucije o Srebrenici. Nemački mediji, kako je naveo, u prilozima o rezoluciji ističu da je za nju glasalo "samo 84 zemalja".

"Mediji u Nemačkoj tematiziraju i činjenicu da je Rezoluciju podržalo, kako ih ja tumačim, samo 84 zemlje! Portal Javnog servisa kaže da je to neobično jer za usvajanje drugih dana sećanja na neke zločine je običaj da bude gotovo jednoglasno i između redova se čita da je mali broj zemalja, manji od očekivanog, podržao usvajanje ove Rezolucije! U medijima se prenosi i stav predsednika Vučića, za njih je neobično da jedan predsednik dolazi u Skupštinu UN da spreči usvajanje ovakve Rezolucije", naveo je novinar u uključenju. 

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: