Politika 18

21.05.2024.

19:07

Vučić iz Njujorka: Sve što su radili je prevara. Borićemo se do kraja, bez obzira na lažne prijatelje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz Njujorka.

Izvor: B92

Vučić iz Njujorka: Sve što su radili je prevara. Borićemo se do kraja, bez obzira na lažne prijatelje
Profimedia

Podeli:

"Večeras imam večeru sa našim kineskim prijateljima. Sutra imamo mnogo događaja. Ovde radimo svoj posao koliko možemo, uprkos teškoćama i naporima. Dobili smo podatke, biće razočaravajućih vesti po pitanju stava nekih država od kojih nismo očekivali da nam zabiju nož u leđa. Očekivali smo pritiske i promene stavova. Biće i onih koji su spremni da se bore za istinu i izdrže do kraja. Radićemo danonoćno i borićemo se. Mnogi koji će da glasaju za, sutradan će da nam objašnjavaju da je to za naše dobro", naveo je Vučić. 

Predsednik Srbije istakao je da je paradoks da će Nemci da otvore raspravu o tome.

"Da nam posle Prvog i Drugog svetskog rata da nam Nemačka sudi uvodnim obraćanjem... Ja ću da im odgovorim.Vidim da neki pričaju već šta će raditi sledeće vlasti, pošto hoće da budu marionete. Ja neću da pristanem na to, niti se borim za očuvanje fotelje. Ja se borim za Srbiju, kao i svi ljudi ovde, i hvala ogromnom timu ljudi", istakao je Vučić.

Vučić navodi da su vrlo prljavu ulogu u svemu odigrali crnogorski amandmani, i da je to rađeno po nečijem nalogu.

"Mislili su da smo glupi, i da bi svako prihvatio da ima izgovor pred građanima, da kaže da sada imamo amandmane i da nismo kolektivni krivci. Vin vin situacija. Oni ne razumeju da mene nisu time kupili. Mislili su da ću prihvatiti ono što mi je lakše da očuvam vlast, ali ja to nikada nisam radio", rekao je Vučić. 

"Sve što su radili je prevara. Nama ne preostaje ništa drugo već da imamo veru u sebe, veru u Boga. Mi ćemo da se borimo do kraja, bez obzira na lažne prijatelje. Imaćemo dovoljno prijatelja koji će se pokazati u četvrtak uveče. Hvala ljudima u Srbiji koji su se ujedinili, to mi je od najvećeg značaja", naveo je predsednik Srbije.

Vučić ističe da smo se suprotstavili najmoćnijim silama.

"Odgovorićemo hrabro i istinito", rekao je predsednik Srbije. 

Vučić navodi da je pitanje broj jedan je zašto se donosi ova rezolucija, i koja je namera i ko je donosi.

"Pod tri, zašto u ovom trenutku donose rezoluciju. Pod četiri, hoće li to ujediniti bilo koga, ljude u BiH i u regionu. Ne, ništa više nije podelili region od ovoga. Nisu mogli goru odluku da donesu Nemci i ovi u Sarajevu. Pa šta ste postigli time. Šta ćete raditi sutra, pošto ste otvorili pandorinu kutiju. Šta ćemo kada se otvore teme genocida u NDH, nemačkih zločina na istočnom frontu, zločina u Namibiji... Mislili su da smo slabi i da nećemo podići ruke u gard. Slabiji smo mnogo, ali uzvratićemo na svaki udarac, pokazaćemo da znamo kako da se branimo", rekao je Vučić. 

Vučić je dodao da ne može da pomogne onima koji mu prete, i ističe da su različite svetinje kojima se mole.

"Oni se mole za moju smrt, ja za život Srbije", rekao je Vučić. 

Vučić navodi da svi znaju u Njujorku da je ova rezolucija političko pitanje.

"Hoće da vide kako da pokriju sebe oko Gaze, da pokažu kako nisu antiislamski orijentisani. I naravno, vezano je za odnos sa Rusijom", rekao je Vučić i dodao da neće biti lako onima koji se zalažu za usvajanje rezolucije.

"Vidim i kod nas mnogi to uzimaju zdravo za gotovo. Ja sam borac i boriću se do kraja, i dalje verujem da će biti iznenađeni rezultatom glasanja. Već sam uračunao ove koji se nisu javljali", dodao je Vučić. 

Podeli:

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: