Politika 8

24.04.2024.

10:55

Brnabić: Teški dani su pred nama, mi smo usred oluje; Generacije će ceniti Vučićevu borbu za Srbiju

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija u konstantnim izborima još od oktobra prošle godine.

Izvor: Tanjug, Novosti

Brnabić: Teški dani su pred nama, mi smo usred oluje; Generacije će ceniti Vučićevu borbu za Srbiju
TANJUG/ NARODNA SKUPŠTINA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/ bs

Podeli:

Brnabić je za TV Pink rekla da je prvi zahtev opozicije još prošle godine bio da se ide na vanredne parlamentarne i beogradske izbore do kraja godine.

Dodala je da je tada opozicija rekla da će, ukoliko ne bude izbora, blokirati rad Narodne skupštine i pozvati gradjane na neposlušnost.

Ona je ocenila da je to opozicija uradila u nadi da će iskoristiti majske tragedije i da će na talasu emotivnog nezadovoljstva uspeti da pobedi na tim izborima.

"Predsednik je tada rekao da pokažemo i tolerantnost i demokratiju i da je uvek u redu pitati narod šta misli i da li vlast jeste ili nije izgubila kredibilitet, prihvatio je zahtev i raspisao izbore za decembar 2023. godine", rekla je Brnabić.

Dodala je da smo od tada u konstantnom, kako ga je nazvala, izbornom magnovenju.

"U ovom trenutku je nacionalni interes da dođe do spuštanja tenzija. Zarad ozbiljnosti i odgovornosti građana, vi poslušate njihove zahteve. Ja moram opet da se zahvalim svima na korektnosti, zato što smo mi uspeli da uspostavimo dijalog, ti sastanci su teški, ali produktivni. da pokažemo da smo odrasli, ozbiljni, odgovorni ljudi. Ovo usvajanje izmena i dopuna zakona o lokalnim izborima to pokazuje", dodala je predsednica parlamenta.

"Teški dani su pred nama, mi smo u sred jedne oluje, gde različiti vetrovi sa svih strana duvaju ka nama. Odgovornost je na svima nama da pokušamo da imamo unutrašnju stabilnost i dijalog", kazala je.

Navela je da se situacija u svetu komplikuje i da se stalno javljaju nova žarišta, kao i da je ekonomska situacija u Evropi jako loša, zbog čega evropski kontinent globalno postaje sve manje konkurentan.

Brnabić je naglasila da se Srbija u takvim okolnostim odlično bori i ekonomski napreduje, što je potvrdio i Medjunarodni monetarni fond (MMF).

"Ministar finansija Siniša Mali je imao jako uspešnu posetu Vašingtonu, a direktorka MMF-a mu je rekla da je Srbija svetla tačka u ekonomskom smislu na evropskom kontinentu", naglaisla je Brnabić.

Ocenila je da to pokazuje da smo uspeli da idemo napred, da se borimo i da sačuvamo stabilnost i da se nastavi ispunjavanje svega obećanog, poput plana "Srbija 2027 - skok u budućnost".

"Generacije će ceniti Vučićevu borbu za Srbiju"

Brnabić je govorila o nacionalnim interesima i predsedniku Vučiću koji se sve vreme trudi da iste odbrani.
Komentarišući prethodna događanja u Njujorku, kao i izjave opozicije po tom pitanju, Brnabić je izjavila:

"Ne nameće se Vučiću članstvo Kosova u SE, već Srbiji. To će biti presedan koji otvara Pandorinu kutiju. Nasilje u UN, nametanje rezolucije o genocidu u Srebrenici, to se ne dešava Aleksandru Vučiću, već Srbiji i srpskom narodu."

Kako kaže, "svi vide koliko se Vučić bori, i to će ceniti generacije".

"To je rekao i Džejmsu O Brajenu. Malena Srbija će vam se suprotstaviti, i neće to raditi ni tajno ni skriveno, već jasno, javno i podignute glave. I apelovaćemo na sve slobodarske zemlje da nam se u ovome priključe. Rezoluciju nameću suprotno svim pravilima, Dejtonskom sporazumu i mimo Predsedništva BiH. Mi ćemo vam se suprotstaviti. I misle da će to štetiti Aleksandru Vučiću ako to nasilno proguraju? Ne, svi će Vučića ceniti još više, i u zemlji i u svetu", istakla je ona.

Predsednica Skupštine dodaje da likovanje dela opozicije pokazuje da ih ne zanima ni pravda ni istina, već samo njihovi lični interesi.

"U ovakvim situacijama, da vi imate novinare koji nešto spočitavaju Vučiću... Znate li vi koliko treba energije i emotivne snage, koliko ste pod tremom. I to na onako ogavnoj i nefer sednici. I onako je branio interese Srbije, pod onako podlim pokušajima da se unizi Srbija. Vidite da kada se pobunio da nije bilo dogovoreno, i kada je predsedavajuća izgubila živce i počela da lupa o sto. Vidite da se njena zamenica posle grli sa Vjosom Osmani, i vidite da je sve to bilo namešteno", rekla je Ana Brnabić.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: