Politika 9

16.04.2024.

12:24

Vučić u Mostaru: "Utvrđeno je da Srbija ni na koji način nije odgovorna za genocid"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je u Mostaru o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

Izvor: B92.net

Vučić u Mostaru: "Utvrđeno je da Srbija ni na koji način nije odgovorna za genocid"
TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Podeli:

"Ja sam imao razgovore sa izaslanikom EU. Imali smo zajedno razgovore oko svih pitanja. Nema tu lakih i lepih razgovora, komplikovana i kompleksna je situacija. Pokušavamo da sačuvamo mir, da ne koristimo svaku priliku da govorimo loše jedni od drugima. Nisu Srbi nikoga ni napali, ni optuživali za bilo šta", rekao je Vučić.

"Mi ne želimo da živimo sa narodom koji pokušava srpskom narodu da stavi takvu etiketu. Genocid se nije desio. Oni pokušavaju da o Srebrenici sada naprave mit. Niko ne pominje 3.500 Srba koji su ubijeni", nadovezao se Dodik misleći na Rezoluciju o Srebrenici.

"Ja ću RS uvek da podržim u svemu. Vi kršite procedure unutar jedne zemlje oko najtežih pitanja i na to ne reaguje niko, naprotiv, svi gledaju kao da je to nešto normalno. Dodik najbolje zna šta će sa Republikom Srpskom. Utvrđeno je da Srbija ni na koji način nije odgovorna za genocid", kazao je Vučić.

"Genocid da se desio mora da postoji namera da se uništi jedna grupa. To se u Srebrenici nije desilo. Podjednako su stradali svi. Šta hoćete, da mi ćutimo?", pitao je Dodik.

"Umesto da govorimo o tome koliko smo imali putnika u avionu, o privrednicima i saradnji mi smo vraćeni 30 godina unazad i to su nas vratili oni koji su nam govorili da ne gledamo u prošlost. Rekli su nam zašto se vraćate 25 godina u prošlost kada smo govorili o NATO agresili. Prošlost je dobra kada njima odgovara", kazao je Vučić.

Priština bez ZSO hoće u Savet Evrope

"Niko ne primećuje da 10 meseci srpska roba nema ulaz na KiM. Nikog živog to ne zanima i još im daju članstvo u Savetu Evrope. Oni imaju objašnjenje da će jednom da formiraju ZSO, a neće nikada naravno. Ja razumem sve frustracije i ja ih osećam. Ono što je za nas važno je da pokušamo da pronađemo racionalni izlaz da ne budemo još više pogođeni. Vratili su nas da narednih 10 godina ne izađemo iz te teme. Neko je to namerno spolja uradio da izazove konflikte. Razumem ja šta Bošnjaci hoće, ali ne razumem šta hoće Nemci, Amerikanci itd. Prekosutra ćemo uplatiti milion maraka za Bileću", rekao je Vučić.

Razgovor sa Lajčakom

"Težak razgovor. Ne mislim da je zlonameran. U četvrtak ima razgovore oko dinara. Sve se komplikuje i ubrzava i sve ide da više niste sigurni kako to sve da kontrolišete", rekao je Vučić.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: