Petak, 22.09.2023.

10:24

Erdogan: Pašinjan je znao za operaciju u Nagorno-Karabahu

Dogovor o prekidu vatre između azerbejdžanskih oružanih snaga i jermenskih trupa postignut je u sredu uz posredovanje ruskog mirovnog kontigenta.

Izvor: RT.rs

Erdogan: Pašinjan je znao za operaciju u Nagorno-Karabahu
Foto: Profimedia

Jermenski premijer Nikol Pašinjan bio je upoznat sa antiterorističkom operacijom Azerbejdžana, izjavio je u Njujorku turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, prenosi Rojters.

Govoreći o situaciji u Nagorno Karabahu, Erdogan je juče novinarima na marginama 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija rekao da je jermenska strana više puta ignorisala upozorenja.

"Oružane snage Azerbejdžana su prvog dana uništile 90 odsto ciljeva", rekao je predsednik Turske, preneo je Telegram kanal turske TV "TRT".

Dogovor o prekidu vatre između azerbejdžanskih oružanih snaga i jermenskih trupa u spornom regionu Nagorno-Karabaha, naseljenom pretežno Jermenima, postignut je u sredu uz posredovanje ruskog mirovnog kontigenta, saopštile su lokalne vlasti i azerbejdžanski zvaničnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: