Utorak, 30.01.2024.

11:40

Treći put izabran na vodeću funkciju: Predrag Terzić ponovo gradonačelnik Kraljeva

Na sednici gradske skupštine u Kraljevu, Predrag Terzić treći put je izabran za gradonačelnika Kraljeva.

Izvor: RINA

Treći put izabran na vodeću funkciju: Predrag Terzić ponovo gradonačelnik Kraljeva
Foto: RINA

Za zamenika je izabrana Kristina Marković, master geograf.

Na istom zasedanju izabrano je i 11 članova Gradskog veća Kraljeva.

Predrag Terzić pripada Srpskoj naprednoj stranci. Rođen je 1984. godine u Kraljevu i diplomirani je politikolog, a to zvanje je stekao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Tu je odbranio i doktorsku disertaciju i poseduje status višeg naučnog saradnika.

"Mnogo toga smo do sada učinili u oblasti privrede, infrastrukture, obrazovanja, kulture i sporta, ali tu nećemo stati. Čeka nas relizacija nekoliko novih projekat i tome će biti posvećena najveća pažnja", rekao je Terzić za ageniju RINA.

U kraljevačkoj skupštini od 70 odborničkih mesta većinu čini 40 odbornika kalicija SNS-a sa 33 i SPS-a sa sedam odbornika. U opoziciji je ukupno 30 odbornika, odnosno 12 sa liste koalicije oko pokreta Starosedeoci, osam Srbija protiv nasilja, Lokalni front ima sedam i tri odbornika iz koalicije Nada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

11 h

Podeli: