LDP: Neodgovorna polemika o vladi

LDP: U ovom trenutku neodgovorna svaka polemika o formiranju Vlade na kojoj insistiraju koalicioni partneri DS-a jer se tako samo povećava konfuzija u zemlji.

Info

Izvor: B92

Sreda, 09.05.2012.

15:13

Default images

Saopštenje LDP usledilo je nekoliko sati nakon što su DS-a i SPS-a dogorili formiranje koalicije.

Jasno je da će Vlada biti formirana nakon drugog kruga izbora i zbog toga ćemo o tome tada govoriti, saopštava ta stranka.

"Smatramo da smo obavezni da uradimo sve poslove o kojima smo jedini tokom kampanje otvoreno govorili, a koji se moraju uraditi kako bi Srbija bila normalna zemlja. Možemo da budemo samo u Vladi koja će imati razumevanje za takvu vrstu posla, i zato ne možemo da budemo deo bilo koje vladajuće koalicije ukoliko je njen cilj traganje za kakvom-takvom parlamentarnom većinom", navodi se u saopštenju LDP-a.

Jutros su na sastanku lideri DS-a, SPS-a, PUPS-a i JS-a Boris Tadić, Ivica Dačić, Jovan Krkobabić i Dragan Marković Palma dogovorili koaliciju koja će zajednički raditi na formiranju parlamentarne većine.

To je izjavio Dragan Marković Palma i rekao da bi u ovom trenutku vladu formirali DS, koalicije SPS-PUPS-JS, SVM i URS-a, a da bi LDP-a morao dosta toga da promeni da bi mogai da bude deo te vlade.

Potpredsednik DS-a Dragan Šutanovac je nekoliko sati kasnije izjavio da će demokrate o vladi razgovarati sa URS-om i LDP-om posle 20. maja.

USR se još uvek nije oglasio ovim povodom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: