SNS: Za NS najbolje da Pavličić ode

Novi Sad -- SNS saopštila da će svoje odluke donositi u najboljem interesu građana Novog Sada, a njihov najbolji interes jeste da Igor Pavličić više ne bude gradonačelnik.

"Promene kojih se plaši Pavličić i njemu slični političari, a događaju se u Srbiji posle izbora, nisu nikakav pritisak na lokalnu vlast i destabilizovanje prilika u Vojvodini, već jedini način da građani dobiju šansu da bolje žive", kaže se u saopštenju.

Kako je navedeno, "na rad lokalnih samouprava i sunovrat privrede u Vojvodini, u protekle četiri godine, uticale su maglovite i nerazjašnjene javne nabavke, brojne malverzacije i političke kalkulacije, koje moraju da se zaustave".

"Celokupna javnost je upoznata sa korupcionaškim aktivnostima Pavličića i drugih pokrajinskih funkcionera, pa su stoga donekle očekivani njihovi pokušaji da spreče SNS da ih razotkrije, kao i da je objašnjiva i njihova grčevita borba za ostanak u udobnoj fotelji na vlasti", kaže se u saopštenju.

"SNS je šokirana pokušajem novosadskog gradonačelnika Igora Pavličića da deli lekcije o tome šta je politički razumno i šta je volja građana", dodaje se u saopštenju.

Pavličić je za današnji novosadski "Dnevnik" izjavio da nije politički razumno destabilizovati prilike u Vojvodini zbog promene odnosa na republičkom nivou i istakao da postoje pritisci nove republičke koalicije prema Novom Sadu i drugim gradovima i opštinama u pokrajini.

"Ovo su svakako politički pritisci na lokalnu vlast u Vojvodini ali i pokušaj da se vlast na lokalu formira mimo volje građana", rekao je Pavličić povodom najava naprednjaka i lidera URS Mlađana Dinkića da će novosadska koalicija, koju predvodi DS, biti srušena.