U Pomoravskom okrugu skupština jedino u Jagodini

U Pomoravskom okrugu, u čijem sastavu je šest opština Pomoravlja, Resave i Levča, posle lokalnih izbora, nova skupština konstituisana je u Jagodini, za sutra je sazvana u Svilajncu, u Paraćinu za 3. jun, a u Ćupriji za 4. jun, potvrđeno je Tanjugu u tim opštinama.

Info

Izvor: B92

Petak, 30.05.2008.

16:00

Default images

U Despotovcu, u kome većinu ima DS i koalicija za "Evropsku Srbiju - Boris Tadić", i Rekovcu, u kome niko nema većinu, a sa najvećim brojem glasova su DS (10) i DSS (8), još nisu sazvane konstituivne sednice skupština opština.

U Rekovcu bi presudnu ulogu mogle odigrati JS sa pet odbornika ili grupe građana koje su osvojile mandate ali se "ne zna čiji su", kažu u najmanjoj i jedinoj nerazvijenoj opštini u Pomoravskom okrugu.

U Jagodini vlast je formirala koalicija JS-SPS-PUPS, koja je osvojila 19 od 31 odbornika, za gradonačelnika (Jagodina ima status grada) je izabran Dragan Marković Palma (JS), a za predsednika Skupštine grada Ratko Stevanović iz iste stranke.

U Svilajncu vlast će formirati DS, G17 plus i Grupa građana "Pokret za Sviljanac", koje su potpisale "protokol o učešću u budućoj lokalnoj vlasti".

Dobrivoje Budimirović - Bidža, posle 15 godina na čelu opštine, s prekidom 2000-2004, sutra će ostati bez fotelje, a na funkciju predsednika opštine Svilajnac će, prvi put, biti izabrana žena, iz G17 plus.

U Ćupriji će opštinsku vlast, "ako se neko ne predomisli", formirati JS-SPS-PUPS, DSS i SRS, a u Paraćinu DS i SPO "imaju zajedno 31 odbornika, od 55 koliko Skupština broji, i oni će formirati vlast", kažu u tom gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: