Info

Utorak, 13.05.2008.

14:53

Vjesnik: Politička kriza nije rešena

Politička kriza u Srbiji nije razrešena ni posle parlamentarnih izbora i uspostavljanja novog odnosa snaga, piše Vjesnik u komentaru pod naslovom "Srbija: težak izbor". Glavni problem je što nijedan od dva suprotstavljena predizborna bloka nije dobio stabilnu većinu za sastavljanje vlade, zbog čega se mogu očekivati teški pregovori, pri čemu nijedna od opcija nije isključena, piše hrvatski dnevnik.

Izvor: Beta

Default images

Podsećajući da je lista "Za evropsku Srbiju" Borisa Tadića osvojila najviše mandata, list navodi da će uprkos tome radikali Tomislava Nikolića lakše mogu formirati parlamentarnu većinu.

"Njihov problem je, međutim, u tome što mandat premijeru za sastav vlade daje predsednik Tadić, koji je već javno obećao da (Vojislav) Koštunica više neće moći računati na tu poziciju" navodi se u tekstu i dodaje da je predsednik DSS-a već rekao da su razlike između njega i Tadića nepremostive.

Takva pat-pozicija prilika je za Miloševićeve socijaliste, piše Vjesnik, objašnjavajući da će upravo oni svojom prevagom na jednu ili na drugu stranu odlučiti o tome ko će se domoći vlasti.

List pritom upozorava na paradoksalnu situaciju prema kojoj su glasovi SPS-a potrebni i Tadiću, "pa bi se lako moglo dogoditi da opcija koja se borila protiv Miloševića dođe na vlast uz pomoć Miloševićeve stranke".

S obzirom na te okolnosti, zaključuje na kraju komentara Vjesnik, Srbiji predstoje teški razgovori kako bi se izašlo iz političke krize i formirala stabilna vlada.

"Kako god da se karte slože, bit će to težak izbor", zaključuje Vjesnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: