Esports B92.net

WoT – Stigao je patch 1.0.2

Od danas na EU serveru imamo prilike da World of Tanks igramo sa novim izmenama, ovo je manji patch ali ipak donosi dva nova Tier X vozila, promene balansa za neka vozila, izmene nekih mapa i još dosta nekih sitnica.

Klanrur.rs, Miloš Hetlerović
Podeli
Foto: Wargaming
Foto: Wargaming

Najveća novina su novi ruski Tier X tenkovi koji popunjavaju prazninu koja je ostala razdvanjem grana. Nakon Tier IX T-10 sada dolazi Object 277 koga takođe karakteriše velika brzina, precizan top i dobar DPM (damage per minute), ali naravno nije baš najbolji što se oklopa tiče. Kod tenkova sa kupolom pozadi sada posle Object 430 II dolazi novi tenk – K-91. Nema dobar oklop i alpha damage ali zato ima najveći DPM od svih Tier X srednjih tenkova, solidno precizan top i veliku brzinu granate kao i ekstremno nisku siluetu. Naravno to plaća izuzetno lošom depresijom topa.

Što se izmena na postojećim tenkovima najviše promena je doživeo Object 268.4 – od kada je ovo vozilo uvedeno u igru prosto se videlo da je jače od ostalih, em je brz, em ima fenomenalan oklop em ima solidan top. Top je sada malo neprecizniji pa je bolji samo za bliske susrete, Takođe smanjena je najveća brzina, jačina motora, oklop na pojedinim lokacijama i čak ima 100 HP poena manje. Samo na osnovu spiska izmena se može zaključiti koliko je ovo vozilo bilo u prednosti u odnosu na ostale. Takođe manje izmene je doživeo i Object 430 II gde je dobio malo precizniji top, bolju penetraciju ali je zato izgubio na polju oklopa i hit poena. Više da bi mu se stil igre približio onom od K-91 nego što će promene toliko uticati na balans.

Pored ovoga svega došlo je i do redizajniranja nekih mapa – Fjords, Malinovka, Mountain Pass, Erlenberg koje su doživele promene jer su ih igrači smatrali previše dosadnim. Sa druge strane su na nekim mapama zatvoreni prolazi koji i inače nisu bili zamišljeni za igru.

Konačno tu je novi trening mod kao i poboljšani modul za farbanje tenkova.

U pripremi je i fudbalski mod sličan onom od prošlog evropskog prvenstva s tim da će umesto samo T-62A tenka sada u opticaju biti i E-100 kao odbrambeni i AMX 13 105 kao napadački tenk. Uskoro više detalja o ovom modu!

WoT

WoT – Priče iz Kubinke: Japanski tenkovi

U World of tanks možda srećete džinovske japanske grdosije od po 150 i više tona ali je u stvarnosti tokom Drugog svetskog rata upotreba japanskih tenkova bila potpuno suprotna – osim par srednjih tenkova svi u upotrebi su bili upravo laki tenkovi o kojima smo pisali u prethodnih nekoliko članaka.

WoT četvrtak 5.04. 14:11 Komentara: 11

WoT – najava specijala za april

Sledećeg meseca ćemo kao Top of the tree tenk imati sovjetski T-100 LT ali i još mnogo interesantnih specijala kako za iskustvo tako i različite popuste pošto će WoT u Evropi napuniti 7 godina.

WoT petak 30.03. 09:53 Komentara: 12

WoT istorija: Tenkovi i granate od osiromašenog Uranijuma

Svake godine oko godišnjice bombardovanja se povede priča o uticaju osiromašenog Uranijuma na našu sredinu ali malo ljudi zna kako je uopšte došlo do upotrebe ovog materijala u municiji a razlozi za to se nalaze upravo u razvoju tenkova, odnodno mogućnosti za probijanje tenkovskog oklopa. Zapravo neki od modela tenkova koji koriste municiju sa osiromašenim Uranijumom se nalaze i u World of tanks!

WoT ponedeljak 26.03. 09:41 Komentara: 11

WoT – 1.0 ekstravaganca!

Dobili smo novi patch i generalno je zadovoljstvo igrača veliko novom grafikom, pogotovu što se to zaista nije značajno odrazilo na performanse. U hodu se peglaju još neki sitniji bagovi i to će verovatno biti rešavano narednih dana ali zato odmah dobijamo i specijal u čast patcha – 1.0 Grand Extravaganza.

WoT četvrtak 22.03. 13:16 Komentara: 0

WoT – stigao je patch 1.0

Jedno od najvećih unapređenja ikada u World of tanks danas stiže na EU server. Ukoliko ste već unapred skinuli patch ostaje samo da sačekate da se serveri podignu i da uživate u potpuno novom endžinu igre, novim i rebalansiranim mapama, novoj muzici, novim mapama i naravno nekom novom premium tenku.

WoT sreda 21.03. 09:16 Komentara: 37

WoT – Priče iz Kubinke: Francuski laki tenkovi

Brzo izbacivanje Francuske iz Drugog svetskog rata znači i njihov vrlo ograničen razvoj tenkova u ovom periodu ali će se neka od njihovih vozila ipak naći u borbama čak i na Istočnom frontu, doduše u službi njihovih neprijatelja. Sa druge strane odmah po oslobođenju Francuzi intenzivno kreću u razvoj novih tenkova i tehnologija kako bi uhvatili priključak i dolazi do razvitka i praktične primene jednog od najrevolucionarnijih koncepata tog doba – oscilirajuće kupole sa automatskim puniocem (auto-loader).

WoT ponedeljak 19.03. 10:12 Komentara: 5

WoT – specijal Dan Svetog Patrika

Dok čekamo patch 1.0 i ove godine se u World of Tanks proslavlja Dan Svetog Patrika ovog vikenda. Na popustu su mesta u garaži, potrepštine, oprema, tenkovi Tier V-VII i dobijate više iskustva za posadu.

WoT petak 16.03. 19:21 Komentara: 9

WoT – stižu Italijani!

Krajem prošle godine je najavljeno da će se u 2018. godini u World of tanks pojaviti dve nove nacije – Poljska i Italija. Iako jedan poljski tenk već postoji u igri izgleda da ćemo prvo videti Italijane i to u prvom patchu nakon 1.0 unapređenja koje će temeljno promeniti igru.

WoT nedelja 11.03. 14:09 Komentara: 27

WoT – Mod Hub

Dugo vremena se slušaju govorkanja kako Wargaming hoće da zabrani modove u World of tanks i mnogi su za, mnogi su protiv, ali izgleda da je kompanija ipak našla dosta solidno kompromisno rešenje i predstavila ga kao Mod Hub.

WoT petak 2.03. 10:29 Komentara: 16

WoT – Specijal odbrojavanje do 1.0

Za mart mesec dobijamo posebne misije u World of tanks koje su posvećene odbrojavanju do dana kada će izaći veliki 1.0 patch. Iako njegovo pojavljivanje nije zvanično određeno za neki datum na osnovu ovih misija koje će trajati do tada možemo zaključiti da će se pojaviti oko 20. marta ili nešto kasnije, a u međuvremenu imate priliku da zaradite poprilično potrepština.

WoT četvrtak 1.03. 10:42 Komentara: 7