eSports

Utorak, 28.11.2023.

13:56

Najbolje igre svih vremena imaju dramatično mali broj ženskih protagonista

Da li smatrate da je ovo problem?

Izvor: RUR

Najbolje igre svih vremena imaju dramatično mali broj ženskih protagonista
Foto: Nintendo

Redditor u/Scdsco je sakupio 14 različitih ”top lista za najbolje igre svih vremena” i koristio njihov prosek kako bi sastavio sopstvenu top 200 listu. Svoje istraživanje je bazirao na listama koje su kreirali portali poput USA Today, Empire, IGN, Metacritic, IMDB, i mnogi drugi. Sa jednom univerzalnom listom prezentovao je razne zanimljive statistike, uključujući zastupljenost ženskih protagonista u najpopularnijim igrama u istoriji. Od ukupno 200 naslova, samo 17 predvode ženske junakinje, što je otprilike 8.5%.

Za ljubitelje video igara, ovo nije previše iznenađujuće pošto je opšte poznato da su žene slabo zastupljene u gejmingu, ali je i dalje alarmantno videti ovakav podatak. Mnogi smatraju da je ovo sistemski problem u industriji, za koji, uprkos višegodišnjim naporima, rešenje nije pronađeno.

Pored ovog istraživanja, Scdsco je prezentovao mnoge druge podatke, kao što su najpopularniji žanr (FPS), najmanje popularan žanr (Rhythm) i najbolja indie igra (Journey).

Čitavo istraživanje možete pročitati ovde.

Izvor: RUR
I averaged 14 "Best Games of All Time" lists from the last five years together, and these are the results
byu/Scdsco ingaming

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: