Esports B92.net

Naši momci brane boje Srbije na IeSF 2018 svetskom šampionatu!

Ostalo je još svega deset dana do početka IeSF svetskog šampionata, jubilarnog desetog koje organizuje IeSF i petog zaredom na kome će učestvovati i talentovani momci i devojke iz Srbije.

nikola savić klan rur
Podeli

Discipline, odnosno igre ove godine su League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive i Tekken 7, i naša zemlja će imati predstavnike u svakom od ovih naslova.

Da smo nadarena zemlja i u esportu pokazali smo na prethodnim šampionatima u organizaciji IeSF, gde smo 2015. godine u Južnoj Koreji, kolevci esporta, osvojili titulu šampiona sveta ispred same Južne Koreje, zahvaljujući prvom mestu Miloš Perovića u Hearthstoneu i trećem mestu naših LoL momaka.

Iako narednih godina nismo ponovili takav uspeh, i dalje smo ostvarivali snažne rezultate, plasmanom među šest najboljih esport zemalja na šampionatu.

Novu priliku za dokazivanje naši momci će imati od 9. do 11. novembra u tajvanskom gradu Kašiungu, gde se 10. IeSF šampionat održava.

U igri Tekken 7 skoro pa već tradicionalno, boje naše zemlje brani RUR Vladimir “Coldheart” Stanković, dok su ekipe za CS:GO i League of Legends sastavljene od naših najboljih i najspremnijih igrača u ovom trenutku, i mnoge od njih smo i prethodnih godina viđali u dresovima Srbije upravo na IeSF šampionatu.

Nećemo davati nikakve prognoze za sada, već našim momcima pre svega želimo puno sreće i da se dobro zabave tamo, i naravno da daju sve od sebe, jer znamo da mogu mnogo!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.