Esports B92.net

G2 kompletirao svoj 2023 LEC sastav

Nakon nekoliko leakova od strane dotičnog Team Heretics junglera, G2 Esports je konačno zvanično otkrio svoj League of Legends sastav za 2023 LEC sezonu.

Božidar Radovanović RUR
Podeli
Foto: G2 Esports
Foto: G2 Esports

Organizacija je zadržala dva igrača iz prethodne sezone, toplejnera BrokenBlade i midlejnera Caps. Tri nova igrača koja će nastupati u dresovima G2-a su jungler Martin ”Yike” Sundelin, ADC Stiven ”Hans Sama” Liv i support Mihael ”Mikyx” Mehle.

Ovo nije prvi put da Mikyx nastupa za G2. Bio je deo legendarne postave iz 2019. godine, koja je osvojila Mid-Season Invitational, a potom i dogurala do velikog finala Worlds Šampionata, gde je izgubila od tima FunPlus Phoenix. Nakon toga je nastupao za Excel Esports, koji je napustio u novembru 2022. godine kako bi se vratio svojoj staroj ekipi.

Dva potpuno nova igrača u timu su Yike i Hans Sama, koji je jedan od najiskusnijih League of Legends igrača iz Evrope. Hans Sama je 2022. godine igrao za Team Liquid, sa kojim se takmičio u LCS-u, gde je tim ostvario prilično razočaravajuće rezultate. Team Liquid na kraju nije uspeo da se plasira na Worlds Šampionat 2022, zbog čega je Hans Sama napustio severnoameričku ekipu, koja je takođe obnovila sastav za narednu sezonu.

Kako će sledeće godine prvi put zaigrati u LEC-u, Yike će verovatno biti najmanje poznat fanovima. Ipak, mladi Šveđanin je ostvario sjajne rezultate na ERL turnirima. Prošle godine je takođe nastupao za francuski LDLC OL sastav, sa kojim je osvojio oba splita u LFL–u i uspeo da se plasira u polufinale Summer European Mastersa i finale Spring European Mastersa.

Novi G2 League of Legends sastav ćemo imati priliku da pratimo u sledećoj LEC sezoni, koja počinje, 21. januara 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.