Esports B92.net

Korejski LoL trener, SSONG, pojačao TSM!

Bivši trener korejskih League of Legends ekipa ROX Tigers i Longzhu Gaming, kao i prošlosezonski trener NALCS ekipe Immortals pojačao je najtrofejniji američki tim SoloMid za sezonu 8.

Nikola Milićević
Podeli

Nakon još jednog nauspešnog rezultata na svetskom prvenstvu, trener ekipe TSM, <strong>Parth</strong>, napustio je ekipu. Nije se dosad spekulisalo o tome ko bi mogao pojačati najtrofejniji američki LoL tim, a kako je preneo ESPN u subotu uveče, bivši trener ekipe Immortalsa preuzeće ulogu glabnog trenera organizacije SoloMid. Kim "<strong>SSONG</strong>" Sang-So počeo je trenersku karijeru još u sezoni 2 kada je trenirao korejsku ekipu Najin Black Sword. Tokom svoje LCK karijere trenirao je Longzhu Gaming, a prethodnu sezonu vodio je Immortalse do plasmana na Worlds.

SSONG mnogo može doneti TSM-u. Immortals se, pod vođstvom ovog čoveka, preporodio i bili su na korak od prve NALCS titule, kao i plasmana u četvrtfinale Worlds-a ove sezone. Tokom svoje petogodišnje trenerske karijere, SSONG je radio u timovima u kojima je postojao odličan shotcaller na poziciji supporta. Dolazak SSONG-a može unaprediti igru Biofrosta, od kojeg se mnogo očekuje, što će dodatno uticati na partije koje pruža Doublelift. Isti sistem primenio je na supportovima Longzhu-a i Immortals-a, Gorilla-i i Olleh-u, koji su bili jedni od najboljih igrača u svojim ekipama.

Realno gledano, nikad zvučnije ime nije imalo ulogu trenera u TSM-u, pa se radujemo početku sezone da vidimo kako će TSM funkcionisati pod vođstvom novog trenera. Pravi izazov ipak neće biti NALCS, u kojem TSM dominira godinama unazad, već nastupi na internacionalnoj sceni na kojoj američki timovi retko beleže značajnije rezultate vredni pohvale.

Izvor: Klan RuR

LoL

G2 oformio tim za osmu sezonu EULCS-a!

Kao što je najavljeno još nakon grupne faze Worlds takmičenja, četvorostruki prvak EULCS-a u novu sezonu ućiće sa drugačijim timom. Nakon prelaska njihovog bot lejna, Zvena i Mithy-ja, u TSM i junglera, Trick-a, u korejski bbq Olivers, bilo je jasno da će novi tim biti oformljen oko njihovog mid lejnera, Perkza.

LoL subota 9.12. 22:26 Komentara: 0

Bjergsen savladao Fakera na 1v1 takmičenju!

Jedan od najtalentovanijih mid lejn igrača Evrope, ako ne i trenutno najbolji evropski mid lejner, Bjergsen, napravio je veliko iznenađenje na All Star takmičenju u kategoriji 1 na 1, savladavši nejboljeg League of Legends igrača svih vremena, Faker-a!

LoL subota 9.12. 22:10 Komentara: 4

Još jedno ispadanje u grupi - Amerika završila LoL All Star

Veoma poznata šala League of Legends zajednice na račun Severne Amerike opet je proradila. Iako All Star turnir nije od velike važnosti po svet Esporta, već je organizovan da zabavi publiku širom sveta, predstavnici Severne Amerike još jednom nisu uspeli da se plasiraju van grupne faze i završavaju svoje učešće na samom startu turnira.

LoL subota 9.12. 22:08 Komentara: 0

Clutch Gaming predstavio tim za NALCS sezonu 8

Novajlija u američkoj League of Legends ligi, ekipa Clutch Gaming, predstavili su svoju petorku za osmu sezonu NALCS-a, a najveće iznenađenje u rosteru ekipe definitivno predstavlja najbolji evropski mid lejner, Febiven.

LoL četvrtak 7.12. 12:48 Komentara: 0

I KK Cedevita ulazi u esport?

Nakon ulaska Zvezde i Partizana u esport, kao prvih klubova sa ovih prostora, bilo je samo pitanje dana kada ćemo videti da i ostali klubovi u regionu krenu da preuzimaju ovakve korake.

LoL petak 1.12. 23:02 Komentara: 1

Poznata imena četiri nova učesnika NALCS lige

Uvođenjem franšiza u američku League of Legends ligu, otvorilo se mesta za nove učesnike. U samu ligu ušli su Optic, kao i NBA timovi Cleveland Cavaliers, Golden State Warriors i Houston Rockets, a ove košarkaške organizacije dali su imena svojim esports timovima.

LoL petak 17.11. 15:39 Komentara: 3
strana 1 od 35 idi na stranu