Esports B92.net

Worlds 2017 - Odrađen prvi deo žreba za LoL svetko prvenstvo

Nakon završenih kvalifikacija za završno svetsko prvenstvo, Worlds 2017, odrađen je i žreb u kojem su kvalifikovane ekipe saznale svoje protivnike u grupnoj fazi koja počinje 5. oktobra!

Nikola Milićević
Podeli

Timovi koji su bili učesnici žreba poređani su na osnovu plasmana njhivog regiona na ovogodišnjem Mid Season Invitational turniru, pa su se u žrebu našli timovi iz Južne Koreje, Kine, Severne Amerike, Evrope, Vijetnama i Tajvana. Svoje protivnike saznale su sve korejske ekipe, po 2 iz Kine Evrope Amerike i Tajvana, kao i jedini prestavnik i Vijetnama. Ovako izgleda žreb grupne faze za Worlds 2017. godine:

Group A
Edward Gaming (LPL)
SK Telecom T1 (LCK)
ahq e-Sports Club (LMS)
Pobednik Kvalifikacija


Group B
Longzhu Gaming (LCK)
Immortals (NA LCS)
Gigabyte Marines (GPL)
Pobednik Kvalifikacija


Group C
G2 Esports (EU LCS)
Samsung Galaxy (LCK)
Royal Never Give Up (LPL)
Pobednik Kvalifikacija


Group D
Flash Wolves (LMS)
Misfits (EU LCS)
TSM (NA LCS)
Pobednik Kvalifikacija

Grupa C definitivno deluje kao grupa smrti, dok iz ovog žreba deluje kao da najbolji američki predstavnik, TSM, ima učešće u najlakšoj grupi. Iako grupe A B i C imaju ekipe iz Vijetnama i Tajvana, grupe uopšte neće biti toliko lake. Poznato je da na međunarodnim turnirima, kao i svim turnirima širom sveta u svim sportovima i esportovima, upravo autsajderi umeju napraviti najveće iznenađenje i uzeti po koji meč favorizovanom protivniku.

Nakon ovakvog ishoda žreba, od neazijskih timova, najviše se očekuje od TSMa i Misfitsa koji se nalaze u grupi D, koja je možda i najlakša grupa imajući u vidu da se u njoj ne nalazi ni jedan kineski ni korejski predstavnik.

Kao što se iz dosadašnjeg žreba može zaključiti, ostalo je još da se saznaju poslednji, četvrti, članovi svih grupa. Poslednji članovi grupa odlučiće se na kvalifikacijama u kojima učestvuje čak 12 ekipa, koje su podeljene u 4 grupe po 3. Za favorite za plasman u grupnu fazu definitivno faže evropski Fnatic, kineski World Elite i američki Cloud9. Ovako su raspoređene kvalifikacione grupe:

Group A
Team WE (LPL)
Gambit (LCL)
Lyon Gaming (LLN)


Group B
Cloud9 (NA LCS)
Team oNe Esports (CBLoL)
Dire Wolves (OPL)


Group C
Fnatic (EU LCS)
Young Generation (GPL)
Kaos Latin Gamers (CLS)


Group D
Hong Kong Attitude (LMS)
1907 Fenerbahçe (TCL)

Rampage (LJL)

Imajući u vidu potencijalna tri učesnika grupa, očigledno je da ovih “grupa smrti” može biti i više, na primer u slučaju upadanja Fnatica u grupu A sa SKTom EDGjem i AHQom ili plasmana Cloud9 u grupu C sa ekipama G2 Royal i Samsung. Poslednji kvalifikacioni turnir igra se 23. septembra, dok se Worlds igra nedelju dana kasnije, u standardnom terminu prve nedelje oktobra.

LoL

Glacial Augment Gnar – Perma slow od kojeg nema bežanja

Prošlo je nekoliko meseci otkako je novi Rune sistem implementiran u League of Legends. Verovatno ste, igajući ranked i normal partije, imali prilike da isprobate većinu, ako ne i sve Keystone Rune, ali samo jedna nije uspela da se toliko proslavi u LoL meti. U pitanju je Glacial Augment, treći Keystone Inspiration grane. Iako nije u preteranoj upotrebi, Glacial Augment imao je svoj debi u profesionalnom LoL meču, a inspirisan tim nastupom, našao sam i još jednu ideju kako se ovaj Keystone može upotrebiti na zabavan i uspešan način.

LoL petak 23.02. 12:47 Komentara: 2

Crvena zvezda započela LoL sezonu silovito

Odigrano je i treće kolo najvećeg domaćeg League of Legends takmičenja EBL, a posle tri kola na vrhu tabele su Kliktech i Crvena zvezda sa skorovima 3:0. Za Kliktech smo navikli da ih gledamo samo u najboljim izdanjima ali CZV se očigledno jako dobro spremio za ovo takmičenje.

LoL utorak 13.02. 13:19 Komentara: 2

Igrači odabrali heroje za Samsung Galaxy skinove?

Iako je Worlds sezone 7 završen još u oktobru prošle godine, ostala je još jedna stvar da se odradi vezana za njega. Kao i svake godine, pobednik svetkog LoL prvenstva dobiće set skinova u igri napravljeni po naliku na logo tima. Pojedini igrači šampiona, ekipe Samsung Galaxy, odabrali su svoje skinove još u novembru, a kako navode pojedini izvori, preostali igrači su svoje odluke doneli u toku ove nedelje, pa bi Riot uskoro trebao započeti pravljenje ovih skinova.

LoL nedelja 4.02. 13:58 Komentara: 0

Fnatic savladao G2 u derbiju drugog EULCS kola

Odigrano je drugo kolo evropskog LCS-a, a posle četiri meča čak četiri ekipe dele prvo mesto. Zanimljivo je među četiri ekipe nema ni Fnatica ni G2-a, koji su međusobnim derbije zatvorili drugo kolo, iz kojeg je kao pobednik izašao Fnatic.

LoL nedelja 28.01. 14:47 Komentara: 1

Nunu prejak - Isforsiran hotfix patch

Ukoliko ste u petak igrali LoL, verovatno ste primetili da je izašao mali patch koji ste morali da skinete pre igranja igre. Ovaj hitan patch ubačen je kako bi se nerfovao Nunu, verovali ili ne.

LoL subota 27.01. 00:22 Komentara: 6

G2 i Fnatic zabeležili nove poraze u EULCS-u

Prvi dan druge nedelje EULCS-a je završen, a još jedan dan prošao je u neverici fanova ekipa G2 i Fnatic, koji drugi meč za redom uspevaju da završe bez pobede, a jedina neporažena ekipa EULCS-a trenutno je ekipa Vitality.

LoL subota 27.01. 00:19 Komentara: 0

LoL: Kako biti uspešniji u ranked partijama?

Nova LoL sezona počela je za sve nas, što znači da nas čeka pad u ranku nakon 10 odigranih partija, ako ikada odlučite da ih odigrate.

Ovogodišnji ranked nije “Hard Reset”, tako da ne biste trebalo previše da opadnete na ranked lestvici nakon završenih 10 placement mečeva. Ranked partije umeju biti previše stresne, nekada ćemo pobediti sve partije, a desiće se da dođe dan kada nećemo čuti za pobedu. Porazi su neizbežni, kao i loši saigrači sa vremena na vreme, ali postoji nešto što nam donekle može pomoći i eventualno povećati win rate, a to je naša igra.

Mnogi od vas, pa čak i ja, kada izgubite partiju kažete “ja sam ovo odigrao savršeno, ali imam mnogo loš tim”, ali to baš nije sto procentno tačno, zapravo, često je daleko od toga. Nakon izgubljene partije uvek krenite od sebe, pitajte “Gde sam pogrešio, šta sam mogao bolje da uradim?”.

LoL četvrtak 25.01. 22:56 Komentara: 4

Nunu se vraća u LoL metu?

Nunu je jedan od heroja koji se nije baš najbolje snašao sa novim runama. Kao što je slučaj sa Dravenom i mnogim drugim herojima, Nunu jednostavno nema Keystone koji se najbolje može upotrebiti za njegov gameplay. Zato je Riot našao način da ga učini dobrim u novoj sezoni, a to su promene kakve na Nunu-u dosad nisu viđene.

LoL subota 13.01. 00:29 Komentara: 4
strana 1 od 37 idi na stranu