Veliko holandsko "NE" kockanju u video igrama na delu

Holandija je prošla kroz niz zakonskih reformi koje zabranjuju proizvođačima video igara da nasamare igrače, a prvi efekti su upravo vidljivi na delu - svi igrači znaju tačno šta kupuju.

Izvor: SyS RUR

Sreda, 25.07.2018.

14:45

Veliko holandsko

Holandija je nedavno usvojila set zakona koji regulišu nasumični sistem koji određuje šanse da dobijete neki predmet iz kutija u video igrama a zatim i zabranila dalju trgovinu ovim predmetima. O čemu se naime radi? Ako bilo koji predmet u video igri kupujete pravim novcem ili čak valutom koja se kupuje pravim novcem, taj predmet je samo vaš, i u njegovu distribuciji ne smeju bili uključeni elementi kockanja. Ovo je najjednostavnije moguće objašnjenje sistema koji je uveden kao set mera zaštite od kockanja za maloletnike.

Samim ovim promenama veliki broj igara je za holandske igrače potpuno izgubio opciju kupovine predmeta, dok su neke igre i platforme pribegle modifikovanju ovih kutija i predmeta za holandsko tržište.

Sada vidimo kako ovaj sistem izgleda i perspektive holandskog igrača, i to na popularnim kutijama unutar DOTA2 koje vam daju setove za heroje. Ovaj sistem je za ceo svet zasnovan na RNG (nasumično generisanim brojevima koji određuju šansu da dobijete predmet) ali u Holandiji je ovaj sistem isključen i to izgleda ovako:
Najnoviji sistem primenjen na kutiju koja je u opticaju od prošle godine.
Najnoviji sistem primenjen na kutiju od prošlogodišnjeg The International, jednu od kutija sa najnižim šansama da dobijete najbolje predmete.

Kao što vidite, samom kupovinom kutije igrač unapred zna tačno šta dobija unutar nje za tu kupovinu. Posledica je da su neki igrači veoma srećni i da odmah vide da li će dobiti neki od najređih predmeta, čineći njihove kupovine daleko efikasnijima u odnosu na ostatak sveta, ali ovo je sve u smislu poboljšanja njihovog ličnog iskustva. Naime ovako dobijeni predmeti se ne mogu prodati sa naloga koji su vezani za holandsko tržište. Vaši Bugatiji na ovaj način ostaju samo vaši, a i unapred znate tačno na šta dajete novac.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: